Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ПОТЕНЦІАЛ РЕГІОНУ КРІЗЬ ПРИЗМУ НОВИХ КРЕАТИВНИХ ФОРМ

Шпаковська М.П. та Виткалов С.В. (2024) СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ПОТЕНЦІАЛ РЕГІОНУ КРІЗЬ ПРИЗМУ НОВИХ КРЕАТИВНИХ ФОРМ. Українська культура: минуле, сучасне, шляхи розвитку, 2024: Вип.48. с. 542-549. ISSN 2411-1546

[img] Текст
Шпаковська М.. Виткалов С..pdf

Завантажити (3MB)

Анотація

Виявляється еволюція креативних індустрій в Україні, висвітлюючи їхню зростаючу роль як в економічній, так і культурній сферах. Представлено комплексний аналіз, що розкриває багаторівневий економічний вплив цих галузей, включаючи прямі, непрямі та індуковані ефекти, а також їх роль у сприянні інноваціям та технологічному прогресу. Ці галузі, за визначенням українського Уряду, охоплюють 34 різноманітні види економічної діяльності, що суттєво впливає на такі сектори, як ІТ, реклама та видавнича справа. У 2020 р. їхній внесок в економіку України був помітним: на них припадало 4,2% доданої вартості, було задіяно сотні тисяч працівників. Підкреслено багатогранний вплив креативних індустрій на економіку України, що включає прямі внески у виробництво та зайнятість, а також непрямі впливи через ланцюги постачання і споживання, а також їх соціальні та економічні наслідки. SWOT-аналіз та стратегічні рекомендації дають уявлення про внутрішні та зовнішні фактори, що впливають на ці інститути, окреслюють ефективні стратегії підвищення конкурентоспроможності. Обґрунтовано роль креативних індустрій в економічному та культурному розвитку України, підкреслено їхній внесок до ВВП, зайнятість та експорт, а також вплив на суспільство.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шпаковська М.П. Соціокултурний потенціал регіону крізь призму нових креативних форм / М.П. Шпаковська, С.В. Виткалов // Українська культура: минуле, сучасне, шляхи розвитку : наук. зб. - Рівне : РДГУ, 2024. - Вип. 48. - С. 542-549.
Ключові слова: креативні індустрії, економічний вплив, культурний розвиток, трансформація, Дніпропетровська область, інновації, регіональна практика.
Тематика (за УДК): 0 Загальний відділ > 00 Загальні питання науки та культури
Підрозділи: Художньо-педагогічний факультет > Кафедра івент-індустрій, культурології та музеєзнавства
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 22 Серп 2024 08:30
Останні зміни: 22 Серп 2024 08:30
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14323

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу