Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ФОРМУВАННЯ ЕТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ: ЗАСАДНИЧІ ПОЛОЖЕННЯ

Гринькова Н.М. та Стельмашук Ж.Г. (2021) ФОРМУВАННЯ ЕТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ: ЗАСАДНИЧІ ПОЛОЖЕННЯ. Інноватика у вихованні, 2021 (Вип.14). с. 158-165. ISSN 2411-4553

[img]
Перегляд
Текст
Гринькова Н., Стельмашук Ж..pdf

Завантажити (6MB) | Перегляд

Анотація

У статті представлено теоретичні та практичні аспекти формування етичної компетентності у майбутніх учителів початкової школи. Узагальнено, що етична компетентність педагога презентує важливі регулятори, цінності і рушійні сили його педагогічної діяльності, що відображаються у принципах, звичках, традиціях як професійної діяльності, так і стають світоглядною основою життя, закріплюючись у свідомій морально-етичній поведінці. Виокремлено такі структурні компоненти етичної компетентності майбутнього педагога: когнітивний, емоційний, мотиваційний та поведінковий. Схарактеризовано показники сформованості етичної компетентності у майбутнього учителя. Підкреслено важливі напрями роботи щодо становлення етичної компетентності у майбутніх учителів початкової школи – це удосконалення змісту навчальних дисциплін; систематична та цілеспрямована робота кураторів академічних груп з виховання студентської молоді, прищеплення їм звичок моральних вчинків та поведінки; залучення студентів до діяльності у проблемних групах та наукових гуртках.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Гринькова Н.М. Формування етичної компетентності у майбутніх педагогів: засадничі положення / Н.М. Гринькова, Ж.Г. Стельмашук // Інноватика у вихованні : зб. наук. пр. / упоряд. О.Б. Петренко; ред. кол. : О.Б. Петренко, Н.Б. Грицай, Т.С. Ціпан та ін. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 14. - С. 158-165.
Ключові слова: компетентність, етична компетентність, майбутні учителі початкової школи, формування етичної компетентності, морально-етичні якості, моральна поведінка.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра теорії і методики виховання
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 02 Груд 2021 13:01
Останні зміни: 02 Груд 2021 13:01
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10032

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу