Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЗМІСТОВИЙ КОМПОНЕНТ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВИХОВАТЕЛІВ ДО ГУМАНІСТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ

Поніманська Т.І. (2004) ЗМІСТОВИЙ КОМПОНЕНТ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВИХОВАТЕЛІВ ДО ГУМАНІСТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ. Педагогічні науки, 2004 (Вип.37). с. 287-290. ISSN 2663-2772

[img]
Перегляд
Текст
Поніманська Т._змістовний компонент.pdf

Завантажити (335kB) | Перегляд

Анотація

Зростання ролі особистості, самостійності людини, її суб’єктних якостей і творчого потенціалу в центрі виховного процесу висуває гуманістичну парадигму. Нині гуманізм вже не виступає в якості бажаного, але не обов’язкового для практичної реалізації морального принципу. В умовах глобальної екологічної і духовної кризи він набуває значення категоричного імперативу збереження життя на Землі і людини як духовної особистості. Актуальності розв’язання означеної проблеми вчені надають особливого значення. Зокрема, І.А.Зязюн зауважує, що потребує осмислення проблема “олюднення людини” в царині учіння і виховання, яку автор пов’язує з вирішенням завдань гуманізації [1,7]. Необхідно подолати так званий “кризовий менталітет” сучасності, викликаний руйнуванням раніше стійких соціально-моральних утворень, що визначали особливості поведінки людини, структуру свідомості та психіки в цілому. Відтак перед педагогом постає завдання закріплення найбільш стабільних духовних якостей соціуму, основою чого є формування гуманістичних цінностей, починаючи з дошкільного віку, адже процес соціалізації особистості саме у даному віковому періоді є найбільш інтенсивним і результативним.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Поніманська Т.І. Змістовний компонент підготовки майбутніх вихователів до гуманістичного виховання дітей / Т.І.Поніманська // Педагогічні науки. - 2004. - Вип. 37. - С. 287-290.
Ключові слова: гуманістичне виховання дітей, майбутні вихователі
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 37.0 Основні види та принципи освіти
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра дошкільної педагогіки і психології та спеціальної освіти ім. Поніманської Т. І.
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 22 Груд 2021 08:21
Останні зміни: 22 Груд 2021 08:21
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10196

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу