Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ВИХОВАННЯ ДУХОВНИХ ПОТРЕБ ДИТИНИ У ПЕДАГОГІЧНІЙ СПАДЩИНІ В. СУХОМЛИНСЬКОГО

Поніманська Т.І. (2015) ВИХОВАННЯ ДУХОВНИХ ПОТРЕБ ДИТИНИ У ПЕДАГОГІЧНІЙ СПАДЩИНІ В. СУХОМЛИНСЬКОГО. Педагогічний альманах, 2015 (Вип.26). с. 46-51.

[img]
Перегляд
Текст
Поніманська Т.І. Виховання духовних потреб дитини.pdf

Завантажити (658kB) | Перегляд

Анотація

Становлення і розвиток духовних потреб особистості є центром педагогічної системи В. Сухомлинського, яка нині набуває світового визнання в якості прикладу наукового вирішення і практичного втілення ідеї виховання як формування духовності. Поєднання досвіду народної педагогіки, результатів наукових досліджень, значної теоретичної роботи та власного практичного досвіду дало змогу В. Сухомлинському створити гуманістичну виховну систему, засновану на визнанні особистості людини, яка розвивається, вищою соціальною цінністю, а весь педагогічний процес побудувати на засадах розвитку духовних
потреб людини. Особливого значення в розвитку духовних потреб педагог надає дошкільному дитинству як вирішальному періоду у виховному сенсі, що значною мірою визначає майбутнє людини.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Поніманська Т.І. Виховання духовних потреб дитини у педагогічній спадщині В.Сухомлинського / Т.І.Поніманська // Педагогічний альманах. - 2015. - Вип. 26. - С. 46-51.
Ключові слова: духовні потреби, виховання, діти дошкільного віку, ідеал, В. О. Сухомлинський, педагогічна спадщина
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 37.0 Основні види та принципи освіти
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра дошкільної педагогіки і психології та спеціальної освіти ім. Поніманської Т. І.
Користувач, що депонує: Людмила Буравкова
Дата внесення: 29 Груд 2021 07:36
Останні зміни: 29 Груд 2021 07:36
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10243

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу