Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ТРАНСФОРМАЦІЙНЕ СУСПІЛЬСТВО І РОЗВИТОК ОСОБИСТОСТІ

Петрук Л.П. (2021) ТРАНСФОРМАЦІЙНЕ СУСПІЛЬСТВО І РОЗВИТОК ОСОБИСТОСТІ. Психологія життєвого простору сучасної молоді, 2021. с. 22-24.

[img]
Перегляд
Текст
Петрук Л.П..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Розвиток відносин між особистістю і суспільством завжди являли собою складний і суперечливий процес. Особистість і суспільство перебувають у відносинах взаємної функціональної цінності: особистість для суспільства і суспільство для особистості.
Відносини системи і особистості ґрунтуються на деякому можливому компромісі, в якому зберігається цінність системи і цінність особистості. Водночас, якщо помістити на одну чашу терезів суспільство, а на іншу особистість, то особистість буде більш вагомою, хоча без суспільства вона не може існувати. Як знайти ту критичну точку, що дає змогу об’єкту досягти внутрішньої рівноваги під час значних трансформаційних змін у суспільстві?
Ця проблема була є і буде предметом вивчення великої когорти як зарубіжних так і вітчизняних вчених, серед яких найбільш відомими є: П.Безпалов, В.Кудрявцев, Л.Туроу, А.Магометті, П.Горностаєв, С.Максименко, В.Огнев’юк, І.Бех, В.Кремень, С.Сисоєва, О.Сухомлинська та інші.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Петрук Л.П. Трансформаційне суспільство і розвиток особистості / Л.П.Петрук // Психологія життєвого простору сучасної молоді : зб. матеріалів Міжнарод. наук.-практ. конф. (26-27 листоп. 2021 р). / упоряд. Р.В.Павелків, Н.В.Корчакова. – Рівне, 2021. - С. 22-24.
Ключові слова: розвиток особистості, трансформаційне суспільство
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 31 Демографія, соціологія, статистика > 316 Соціологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра педагогіки, освітнього менеджменту та соціальної роботи
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 29 Груд 2021 07:24
Останні зміни: 29 Груд 2021 07:24
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10244

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу