Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПІДГОТОВКА ПЕДАГОГА ДО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В СВІТЛІ ГУМАНІСТИЧНОЇ ПАРАДИГМИ

Поніманська Т.І. (2013) ПІДГОТОВКА ПЕДАГОГА ДО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В СВІТЛІ ГУМАНІСТИЧНОЇ ПАРАДИГМИ. Науковий вісник Донбасу, 2013 (№4). с. 1-21.

[img]
Перегляд
Текст
Поніманська Т.І. Підготовка педагога..pdf

Завантажити (314kB) | Перегляд

Анотація

У статті аналізуються методологічні засади підготовки майбутніх вихователів до виховання дітей старшого дошкільного віку на засадах
гуманістичних цінностей. Гуманістичне виховання репрезентовано як суб’єкт-суб’єктна взаємодія педагога і дитини, яка вимагає прийняття вихователем професійних рішень на основі глибокого осмислення ним гуманістичної сутності педагогічних процесів. Визначено методологічні, міждисциплінарні, науково-організаційні та науково-педагогічні проблеми підготовки майбутніх педагогів до гуманістичного виховання дітей залежно від рівнів наукового знання і смислової значущості.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Поніманська Т. І. Підготовка педагога до виховання дітей старшого дошкільного віку в світлі гуманістичної парадигми / Т.І.Поніманська // Науковий вісник Донбасу. - 2013. - № 4. - С.1-21.
Ключові слова: виховання; гуманістичні цінності; суперечності процесу виховання; гуманізація педагогічного процесу; гуманістичне виховання; дитина старшого дошкільного віку, професійна підготовка педагога; гуманістична особистісно-професійна позиція
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра дошкільної педагогіки і психології та спеціальної освіти ім. Поніманської Т. І.
Користувач, що депонує: Людмила Буравкова
Дата внесення: 30 Груд 2021 09:37
Останні зміни: 30 Груд 2021 09:37
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10258

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу