Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СУЧАСНИЙ СТАН РИНКУ ПРАЦІ УКРАЇНИ

Покотило Д.А. та Поліщук О.Ю. (2022) СУЧАСНИЙ СТАН РИНКУ ПРАЦІ УКРАЇНИ. Децентралізація влади, проведення реформ в Україні: проблеми та перспективи реформування, 2022. с. 14-16.

[img]
Перегляд
Текст
Покотило Д., Поліщук О..pdf

Завантажити (4MB) | Перегляд

Анотація

Війна послужила причиною появи нових тенденцій ринку праці і змін у поведінці як роботодавців, так і шукачів. Вона підвищила ризики та невизначеності, створивши бар’єри для вільного руху факторів виробництва, у т.ч. робочої сили, привівши до руйнування інститутів ринку праці та їх ефективного функціонування. Проблеми в економіці у поєднанні зі значними внутрішніми переміщеннями та потоками біженців, призводять до масштабнихвтрат у сфері зайнятості та доходів. Зростання рівня безробіття, соціальне відчуження, дискримінація на робочому місці, у т.ч. по відношенню до молоді, поширення бідності — серед головних негативних соціальних наслідків війни.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Покотило Д.А. Сучасний стан ринку праці України / Д.А. Покотило, О.Ю. Поліщук // Децентралізація влади, проведення реформ в Україні: проблеми та перспективи реформування : зб. тез Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти та молодих учених; Рівне, 8 груд. 2022 р. - Рівне : РДГУ, 2022. - С. 14-16.
Ключові слова: економіка праці, працевлаштування, ринок праці, наслідки війни.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 33 Економіка. Економічна наука > 331 Праця. Працевлаштування. Робота. Економіка праці. Організація праці
Підрозділи: Факультет документальних комунікацій, менеджменту, технологій та фізики > Кафедра менеджменту
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 31 Бер 2023 09:48
Останні зміни: 31 Бер 2023 09:49
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11034

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу