Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ФОРМУВАННЯ МЕТРО-РИТМІЧНОГО ЧУТТЯ У СТУДЕНТІВ В ПРОЦЕСІ ОРКЕСТРОВОГО МУЗИКУВАННЯ

Фіськов Г.М. (2021) ФОРМУВАННЯ МЕТРО-РИТМІЧНОГО ЧУТТЯ У СТУДЕНТІВ В ПРОЦЕСІ ОРКЕСТРОВОГО МУЗИКУВАННЯ. Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя, 2021: Вип. 13. с. 122-125.

[img]
Перегляд
Текст
Фіськов Г.М..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

У статті розглядається ритм як особлива форма організації рухів та діяльності у часі й просторі, а також формування досконалої метро-ритмічної структури в оркестрових музикантів як тимчасова організація рухів, діяльності та поведінки особистості, що служить засобом втілення результатів інтерпретаційного аналізу. Музичний час, в чітких рамках якого викладений музичний твір, не являється суто метричним явищем, а в більшій своїй мірі виступає художнім засобом, що врегульовує параметри співвідношення часу та музичних інтонацій, в результаті чого й відбувається розкриття музичного образу в залежності від стискання або розтягування музичного часу.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Фіськов Г.М. Формування метро-ритмічного чуття у студентів в процесі оркестрового музикування / Г. М. Фіськов // Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя : зб. наук. пр. / упоряд. С. Д. Цюлюпа. – Рівне, 2021. - Вип. 13. - С. 122-125.
Ключові слова: ритм, метр, метро-ритм, інтерпретація, оркестр
Тематика (за УДК): 7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 78 Музика > 785 Інструментальна музика. Симфонічна музика. Музика для оркестрів. Музика для ансамблів
7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 78 Музика > 788 Музика для духових інструментів
Підрозділи: Інститут мистецтв > Кафедра народних інструментів
Користувач, що депонує: Богдана Печончик
Дата внесення: 16 Черв 2023 10:42
Останні зміни: 16 Черв 2023 10:42
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11329

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу