Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЕМОЦІЙНА НАПРАВЛЕНІСТЬ ЯК ЧИННИК МІЗОГІНІЇ

Семенченко Р.І. та Корчакова Н.В. (2021) ЕМОЦІЙНА НАПРАВЛЕНІСТЬ ЯК ЧИННИК МІЗОГІНІЇ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.4). с. 110-112.

[img]
Перегляд
Текст
Семенченко Р.І., Корчакова Н.В..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Причини виникнення мізогінії – різноманітні, однак важливим чинником є емоційна сфера, адже емоція має подвійну природу і виконує як оціночну функцію, так і є для людини особливою цінністю. Природною основою цієї цінності виступає властива людині органічна потреба у емоційному насиченні. На основі цієї потреби в ході соціалізації формується індивідуалізована потреба особистості у переживаннях певного типу, що виступають для неї як самостійна цінність. Вважаємо, що саме потреба у переживаннях певного типу стає одним із чинників мізогінії. Мета дослідження – дослідити емоційну направленість осіб, схильних до мізогінії.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Семенченко Р.І. Емоційна направленість як чинник мізогінії / Р.І. Семенченко, Н.В. Корчакова // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 4. - С. 110-112.
Ключові слова: гендерні стереотипи, приниження, мізогінія, емоційна сфера, особистість.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 31 Лип 2023 09:38
Останні зміни: 31 Лип 2023 09:38
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11586

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу