Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЗДАТНІСТЬ ДО ЕМПАТІЇ ЯК СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПСИХОЛОГА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

Конончук А. та Кулакова Л.М. (2021) ЗДАТНІСТЬ ДО ЕМПАТІЇ ЯК СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПСИХОЛОГА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 62-64.

[img]
Перегляд
Текст
Конончук А., Кулакова Л.М..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

В останні десятиліття проблемі емпатії приділяється велика увага, особливо для професійного розвитку та компетентності психолога закладу освіти. Психологічна практика показує, що від компетентності психолога залежить його успішна професійна діяльність, а здатність до емпатії є одним із ключових аспектів продуктивної роботи. Найважливішою якістю психолога є його компетентність. Опанувавши цю професію, слід розуміти, що без достатнього рівня співпереживання важко налагодити контакт з оточуючими та бути корисним для інших. Для ефективності роботи психолога важливо мати не тільки відповідні знання, вміння, навички та здібності, а й підтримувати хороші стосунки з колективом та дітьми, створювати позитивний мікроклімат в освітньому закладі.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Конончук А. Здатність жо емпатії як складова професійної компетентності психолога закладу освіти / А. Конончук; наук. кер. Л.М. Кулакова // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 62-64.
Ключові слова: практичний психолог, професійна компетентність, емпатія.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 19 Вер 2023 11:56
Останні зміни: 19 Вер 2023 11:56
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11699

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу