Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ВИКОРИСТАННЯ МНЕМОТАБЛИЦЬ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ДОШКІЛЬНИКІВ ПЕРЕКАЗУ ХУДОЖНІХ ТВОРІВ

Шостак О.О. та Панасюк А.В. (2023) ВИКОРИСТАННЯ МНЕМОТАБЛИЦЬ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ДОШКІЛЬНИКІВ ПЕРЕКАЗУ ХУДОЖНІХ ТВОРІВ. Інноваційні тенденції сьогодення в сфері природничих, гуманітарних та точних наук, 2023. с. 176-177.

[img]
Перегляд
Текст
Шостак О. О._Панасюк А. В._Використання мнемотаблиць у процесі навчання дошкільників переказу художніх творів.pdf

Завантажити (1MB) | Перегляд

Анотація

На сучасному етапі набуває актуальності проблема формування комунікативної компетентності особистості, основи якої закладають у дошкільному віці. Це засвідчують дослідження українських лінгводидактів – А. Богуш, Н. Гавриш, Н. Маліновської, М. Наумчук, Т. Піроженко та ін. Рівень мовленнєвої компетентності дитини визначає її можливості в пізнанні навколишнього середовища, у спілкуванні з однолітками, а також у психічному розвитку. Важливу роль у процесі комунікації відіграє монологічне мовлення. Зв’язне монологічне мовлення дошкільників реалізується в таких формах – переказ і розповідь. Тому один зі шляхів формування монологічної компетентності – складання переказу.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шостак О. О. Використання мнемотаблиць у процесі навчання дошкільників переказу художніх творів / О. О. Шостак, А. В. Панасюк // Інноваційні тенденції сьогодення в сфері природничих, гуманітарних та точних наук : матеріали II Міжнар. наук. конф., м. Дніпро, 17 берез., 2023 р. — Вінниця, 2023. — С. 176-177.
Ключові слова: дошкільники, переказ
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра дошкільної педагогіки і психології та спеціальної освіти ім. Поніманської Т. І.
Користувач, що депонує: Богдана Печончик
Дата внесення: 10 Лист 2023 07:48
Останні зміни: 10 Лист 2023 07:48
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11932

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу