Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСОБЛИВОСТІ ВИХОВАННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ В УЧНІВ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ В ІНКЛЮЗИВНОМУ СЕРЕДОВИЩІ

Третяк О.М. та Міщеня О. та Іскра Л. (2021) ОСОБЛИВОСТІ ВИХОВАННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ В УЧНІВ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ В ІНКЛЮЗИВНОМУ СЕРЕДОВИЩІ. Нова педагогічна думка, 2021 (№4). с. 75-80. ISSN 2520-6427

[img]
Перегляд
Текст
Третяк О., Міщення О., Іскра Л..pdf

Завантажити (6MB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена проблемі виховання толерантності в учнів початкових класів та огляду різноманітних педагогічних підходів до визначення особливостей виховання, що сприяють становленню гуманних взаємин між учнями молодшого шкільного віку та їхніми однолітками з особливими освітніми потребами. Здійснено теоретичний аналіз наукових джерел, що висвітлюють певні аспекти виховання толерантності в учнів початкових класів. Окреслено складову виховання толерантності в учнів початкової школи в інклюзивному класі, тобто виховну роботу з ними та їхніми батьками щодо зміни споживацького ставлення до життя та оточуючих, зокрема до дітейоднолітків з особливими освітніми потребами.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Третяк О. Особливості виховання толерантності в учнів молодшого шкільного віку в інклюзивному середовищі / О. Третяк, О. Міщеня, Л. Іскра // Нова педагогічна думка. - 2021. - № 4. - С. 75-80.
Ключові слова: толерантність, виховання толерантності, діти з особливими освітніми потребами, інклюзія, інклюзивна освіта, інклюзивне середовище.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра педагогіки початкової, інклюзивної та вищої освіти
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 28 Лист 2023 12:40
Останні зміни: 27 Лют 2024 09:41
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12028

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу