Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ: ПРАКТИЧНИЙ КУРС ТА ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

Шульжук Н.В. МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ: ПРАКТИЧНИЙ КУРС ТА ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ. [Навчальний посібник]

[img]
Перегляд
Текст
Методика викладання укр. м._Щульжук Н._20 с..pdf

Завантажити (4MB) | Перегляд

Анотація

У навчально-методичному посібнику запропонована практична частина до дисципліни «Методика викладання української мови у ВНЗ», передбаченої навчальними планами підготовки філологів у вищих навчальних педагогічних закладах. У посібнику подані завдання та ґрунтовні методичні рекомендації до практичних і лабораторних занять, а також для самостійної роботи студентів, передбаченої кредитно-модульною системою організації навчання у ВНЗ. Якщо «Сучасна українська літературна мова», як провідна дисципліна лінгвістичного циклу на філологічному факультеті, покликана дати студентам основи знань з усіх рівнів мовної системи та виробити науковий лінгвістичний світогляд, то професійно-орієнтований характер мовлення студентів нефілологічних спеціальностей ВНЗ забезпечує навчальна дисципліна «Українська мова (за професійним спрямуванням)», у межах якої майбутні фахівці здобувають теоретичні знання про фахове спілкування, засвоюють термінологію майбутньої спеціальності, основні мовні норми професійного спілкування. Оскільки мета й обсяг виучуваного матеріалу з української мови для студентів філологічних спеціальностей та студентів-нефілологів різний, то, очевидно, що відрізнятиметься й методика опрацювання мовних одиниць під час вивчення «Сучасної української літературної мови» та у курсі «Українська мова (за професійним спрямуванням)». Це зумовило структуру посібника: він складається з двох розділів – «Методика викладання української мови на філологічних факультетах ВНЗ» та «Методика викладання української мови за професійним спрямуванням».

Тип елементу: Навчальний посібник
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шульжук Н. В. Методика викладання української мови у вищих навчальних закладах: практичний курс та завдання для самостійної роботи : навч.-метод. посіб. для студентів філолог. спец. ВНЗ / Н. В. Шульжук. – Рівне, 2018. – 104 с.
Ключові слова: методика викладання української мови, вищий навчальний заклад
Тематика (за УДК): 8 Мова. Мовознавство. Художня література. Літературознавство > 81 Лінгвістика. Мовознавство. Мови
Підрозділи: Факультет української філології > Кафедра стилістики та культури української мови
Користувач, що депонує: Богдана Печончик
Дата внесення: 19 Груд 2023 07:05
Останні зміни: 19 Груд 2023 07:05
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12111

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу