Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

МОРАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ НЕПОВНОЛІТНІХ ЗАСУДЖЕНИХ У ПРОЦЕСІ ТРУДОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ ВИПРАВНОЇ УСТАНОВИ

Петренко О. та Пустовіт Г. та Олекесюк О. та Поліщук І. (2023) МОРАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ НЕПОВНОЛІТНІХ ЗАСУДЖЕНИХ У ПРОЦЕСІ ТРУДОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ ВИПРАВНОЇ УСТАНОВИ. Інноватика у вихованні, 2023 (Вип.18). с. 24-34. ISSN 2411-4553

[img]
Перегляд
Текст
Петренко О., Пустовіт Г., Олексюк О., Поліщук І..pdf

Завантажити (6MB) | Перегляд

Анотація

У змісті статті розкривається сутність поняття трудова діяльність неповнолітніх засуджених в умовах виправної установи. Схарактеризовано мотивуючі чинники, що мають суттєвий вплив на цей процес. Встановлено, що на ефективність цих процесів має суттєвий вплив специфіка трудової діяльності неповнолітніх засуджених в умовах виправного закладу, оскільки її зміст вибудовується насамперед з урахуванням їхньої ізоляції від звичного життя людей за межами такого закладу. Виокремлено і схарактеризовано принципи організації і здійснення морального виховання, що забезпечують ефективність трудової діяльності неповнолітніх засуджених. Здійснено характеристику класифікації провідних традиційних форм і методів їхнього морального виховання. Доведено, що у процесі морального виховання неповнолітніх засуджених одне з важливих місць належить методам і методичним прийомам організації педагогічно спрямованої їхньої дозвіллєвої діяльності. Визначено, що вагомим чинником, який негативно впливає на практику організації і застосування заходів виховного характеру, є недосконалість діючого на сьогодні кримінально-правового регулювання, що своєю чергою, призводить до певних помилок у процесі морального виховання неповнолітніх засуджених.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Петренко О. Моральне виховання неповнолітніх засуджених у процесі трудової діяльності в умовах виправної установи / О.Петренко, Г. Пустовіт,Олекесюк О., І. Поліщук // Інноватика у вихованні : зб. наук. пр. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 18. - С. 24-34.
Ключові слова: моральне виховання, трудова діяльність, неповнолітні засуджені, виправна установа, принципи, форми, методи морального виховання, дозвіллєва діяльність.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 376 Освіта, навчання, підготовка спеціальних груп осіб. Спеціальні школи
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра теорії і методики виховання
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 19 Груд 2023 10:07
Останні зміни: 19 Груд 2023 10:07
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12115

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу