Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

НЕФОРМАЛЬНА ТА ІНФОРМАЛЬНА ОСВІТА: НОВІ СПОСОБИ ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ФАХІВЦЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ

Баліка Л. та Петренко С. та Петренко І. (2023) НЕФОРМАЛЬНА ТА ІНФОРМАЛЬНА ОСВІТА: НОВІ СПОСОБИ ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ФАХІВЦЯ В СУЧАСНИХ УМОВАХ. Інноватика у вихованні, 2023 (Вип.18). с. 155-162. ISSN 2411-4553

[img]
Перегляд
Текст
Баліка Л., Петренко С., Петренко І..pdf

Завантажити (5MB) | Перегляд

Анотація

У статті проаналізовано неформальну та інформальну освіту як нові способи формування компетентностей особистості в сучасних умовах. Наголошено, що в Україні на державному рівні визначено право кожного на освіту впродовж життя шляхом формальної, неформальної та інформальної освіти. Зосереджено увагу на тому, що в сучасних умовах розвитку суспільства неформальна та інформальна освіта сприяють формуванню життєвих установок особистості, заповнюють дефіцит професійної компетентності. Наголошено на необхідності усвідомлення її актуальності в контексті безперервної освіти. Здійснено аналіз змістового наповнення неформальної та інформальної освіти. Уточнено, що неформальна освіта – це освіта, яка є інституційною, цільовою та спланованою окремими особами чи організаціями, що надають освітні послуги. Виділено форми неформальної освіти: очна (курси, тренінги, майстер-класи, семінари, майстерні тощо), дистанційна (онлайн-курси, вебінари).

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Баліка Л. Неформальна та інформальна освіта: нові способи формування компетентностей фахівця в сучасних умовах/ Л. Баліка, С. Петренко, І. Петренко // Інноватика у вихованні : зб. наук. пр. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 18. - С. 155-162.
Ключові слова: освіта, неформальна та інформальна освіта, формування компетентностей, форми освіти, онлайн-курси, Вуличний університет.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра теорії і методики виховання
Факультет математики та інформатики > Кафедра інформаційних технологій та моделювання
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 21 Груд 2023 10:48
Останні зміни: 21 Груд 2023 10:48
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12124

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу