Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СУТНІСТЬ ТА СТРУКТУРА СПІЛКУВАННЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА

Павлюк Н. (2023) СУТНІСТЬ ТА СТРУКТУРА СПІЛКУВАННЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА. Acta Pedagogiсa Volynienses, 2023 (Вип.3). с. 49-56. ISSN 2786-4693 (Print) ISSN 2786-4707 (Online)

[img]
Перегляд
Текст
Павлюк Н..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто сутність та структуру спілкування майбутнього вчителя музичного мистецтва, окреслено поняття «спілкування педагога», як специфічної форми ділового міжособистісного спілкування, що має свої характерні особливості, і в той же час підпорядковується загальним психологічним закономірностям, властивим спілкуванню як формі взаємодії особистостей; включає комунікативний, інтерактивний і перцептивний компоненти.
Зазначено, що мета спілкування між учителем музичного мистецтва та учнем полягає як у передачі суспільного та професійного досвіду (знань, умінь, навичок), так і в обміні ними особистісними смислами, пов’язаними з об’єктами, що вивчаються, і життям в цілому. Саме спілкування сприяє виникненню та становленню, формуванню та розвитку нових властивостей та якостей індивідуальності як учнів, так і вчителів.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Павлюк Н. Сутність та структура спілкування майбутніх учителів музичного мистецтва / Н. Павлюк // Acta Pedagogiсa Volynienses. - 2023. - Вип. 3. - С. 49-56.
Ключові слова: Функції спілкування, різновиди спілкування, вимоги до соціальної та професійної позиції вчителя музичного мистецтва, типи спілкування, стилі спілкування
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Факультет української філології > Кафедра стилістики та культури української мови
Користувач, що депонує: О. В. Іванчук
Дата внесення: 04 Січ 2024 08:49
Останні зміни: 04 Січ 2024 08:49
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12215

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу