Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

МАРКЕРИ ІДЕНТИЧНОСТІ У ГРАФІЧНОМУ РОМАНІ АРТА ШПІГЕЛЬМАНА «МАUS»

Нестерук С.М. (2017) МАРКЕРИ ІДЕНТИЧНОСТІ У ГРАФІЧНОМУ РОМАНІ АРТА ШПІГЕЛЬМАНА «МАUS». Від смішного до великого: феномен комічного в літературі та культурі, 2017. с. 96-97.

[img]
Перегляд
Текст
Нестерук-С.М.-96-97.pdf

Завантажити (160kB) | Перегляд

Анотація

Етнічним маркером у графічному романі А.Шпігельмана «Маus» стало зосередження уваги на конфліктуючих культурних наративах (С. Бенхабіб). Автор, детально описуючи життя в концтаборі, наголосив, що етнічний кордон виступає тут не в значенні територіального розселення народів, а як суб‘єктивно усвідомлена дистанція в міжетнічних відносинах. Крім того, помітно було у тексті графічного роману, що антропологічні відмінності не завжди вказують на належність людини до певної національності. У цьому аспекті типовою ілюстрацією стає історія пов‘язана з переодяганням: Владек переодягається в поляка, одягаючи «свинячу маску», щоб врятуватися при втечі.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Нестерук С.М. Маркери ідентичності у графічному романі Арта Шпігельмана «Маус» / С.М. Нестерук // Від смішного до великого: феномен комічного в літературі та культурі : зб. матеріалів Міжнар. наук. конф. - Бердянськ : БДПУ, 2017. - С. 96-97.
Ключові слова: маркери ідентичності, графічний роман, Арт Шпігельман.
Тематика (за УДК): 8 Мова. Мовознавство. Художня література. Літературознавство > 82 Художня література. Літературознавство
Підрозділи: Філологічний факультет > Кафедра міжкультурної комунікації, теорії, історії та методики викладання зарубіжної літератури
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 04 Січ 2024 10:18
Останні зміни: 04 Січ 2024 10:18
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12219

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу