Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСНОВИ ІНКЛЮЗИВНОЇ ПЕДАГОГІКИ

Шевців З.М. ОСНОВИ ІНКЛЮЗИВНОЇ ПЕДАГОГІКИ. [Підручник]

[img]
Перегляд
Текст
ОСНОВИ ІНКЛЮЗИВНОЇ ПЕДАГОГІКИ З.М. Шевців ПІДРУЧНИК.pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Підручник присвячений актуальній проблемі – інклюзії, проблемі включення дітей з особливими освітніми потребами у навчальний процес загальноосвітньої школи. Він є результатом апробації лекційного курсу з навчальної дисципліни «Основи інклюзивної педагогіки».
У підручнику узагальнено і систематизовано різні підходи до визначення педагогіки інклюзивної освіти. У ньому відображається особиста позиція автора на обґрунтування методології інклюзивної педагогіки як науки, висвітлюються категорії інклюзивної педагогіки: інклюзивна освіта, інклюзивне навчання, інклюзивне виховання, форми, методи навчання і виховання квазіпрофесійної соціально-педагогічної діяльності, розглянуто ефективні методичні прийоми інклюзивної діяльності, котрі спрямовані на задоволення індивідуальних освітніх потреб усіх учнів.
Матеріали підручника, перш за все, адресовані студентам напряму підготовки 6.010102 – Початкова освіта та вчителям початкових класів загальноосвітніх шкіл, але будуть корисні асистентам учителів, психологам, соціальним педагогам і соціальним працівникам, психологам, дефектологам, а також і тим, хто зацікавлений проблемою навчання і виховання дітей з особливими освітніми потребами у масовій загальноосвітній школі.

Тип елементу: Підручник
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шевців З. М. Основи інклюзивної педагогіки : підручник / З.М.Шевців. - вид. 2-ге, виправ., допов. - К, 2016. - 248 с.
Ключові слова: інклюзивна освіта, інклюзивна педагогіка
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 376 Освіта, навчання, підготовка спеціальних груп осіб. Спеціальні школи
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра педагогіки початкової, інклюзивної та вищої освіти
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 09 Січ 2024 11:16
Останні зміни: 09 Січ 2024 11:16
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12252

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу