Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ВИДИ, РОЛЬ ТА ЛЕКСИКО-СТИЛІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПЕЙЗАЖУ У ДЕТЕКТИВНИХ ТВОРАХ СУЧАСНИХ АНГЛІЙСЬКИХ АВТОРІВ (ДЖ. ЛЕ КАРРЕ ТА ДЖ.ЧЕЙЗ)

Вовчук Н.І. (2023) ВИДИ, РОЛЬ ТА ЛЕКСИКО-СТИЛІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПЕЙЗАЖУ У ДЕТЕКТИВНИХ ТВОРАХ СУЧАСНИХ АНГЛІЙСЬКИХ АВТОРІВ (ДЖ. ЛЕ КАРРЕ ТА ДЖ.ЧЕЙЗ). Сучасні проблеми германського та романського мовознавства, 2023. с. 20-26.

[img]
Перегляд
Текст
Вовчук Н..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Пейзаж був об’єктом поодиноких лінгвістичних розвідок (М.П.Брандес, В.А.Кухаренко, О.І.Харитоненко, В.Ф.Ходасевич та ін.), в яких з’ясовувалось його місце та роль у композиції художнього твору. Також він неодноразово привертав увагу дослідників у межах мистецтвознавчого (О.І.Бенуа, Л.Г.Богемська та ін.) та літературознавчого (М.Н.Епштейн, В.Ф.Саводник та ін.) напрямів наукового пошуку. Пейзажний опис став своєрідною точкою перетину різних наукових дисциплін, зокрема мистецтвознавства, літературознавства, лінгвокультурології, лінгвопоетики тощо.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Вовчук Н. І. Види, роль та лексико-стилістичні особливості пейзажу у детективних творах сучасних англійських авторів (Дж. Ле Карре та Дж.Чейз) / Н.І.Вовчук // / Сучасні проблеми германського та романського мовознавства : матеріали VІIІ Міжнар. наук.-практ. конф., 15 лют. 2023 р., м. Рівне. – Рівне : РДГУ, 2023. - С. 20-26.
Ключові слова: види, роль та лексико-стилістичні особливості пейзажу, детективні твори, сучасні англійські автори, Дж. Ле Карре, Дж.Чейз
Тематика (за УДК): 8 Мова. Мовознавство. Художня література. Літературознавство > 81 Лінгвістика. Мовознавство. Мови
Підрозділи: Філологічний факультет > Кафедра міжкультурної комунікації, теорії, історії та методики викладання зарубіжної літератури
Користувач, що депонує: Людмила Буравкова
Дата внесення: 05 Лют 2024 13:44
Останні зміни: 05 Лют 2024 13:44
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12506

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу