Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ АРТ ТЕРАПІЇ У ПРОЦЕСІ ПСИХОЛОГІЧНОЇ КОРЕКЦІЇ ДЕВІАНТНОЇ ПОВЕДІНКИ ПОРАНЕНИХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ПІД ЧАС РЕАБІЛІТАЦІЇ

Оборська А. та Павелків В.Р. (2023) ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ АРТ ТЕРАПІЇ У ПРОЦЕСІ ПСИХОЛОГІЧНОЇ КОРЕКЦІЇ ДЕВІАНТНОЇ ПОВЕДІНКИ ПОРАНЕНИХ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ПІД ЧАС РЕАБІЛІТАЦІЇ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 91-92.

[img]
Перегляд
Текст
Оборська А., Павелків В.Р..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Війна, привнесена на наші землі, стала тяжким випробуванням не лише для військових, а й для кожного жителя України. Психологічні перевантаження, які змушені витримувати дорослі й діти, приводять до втрати емоційного благополуччя та загрожують руйнуванню психологічного здоровя у тривалій часовій перспективі. Ці обставини змушують шукати оптимальні шляхи психокорекційної допомоги у кожному окремому випадку. Важливу роль у цьому процесі відіграє арт-терапія. Мета дослідження є висвітлення можливостей одного із напрямків арттерапевтичної підтримки – зображувальної терапії – у роботі із тяжкопораненими воїнами, що проходять реабілітаційні програми відновлення фізичного і психічного здоров’я. Зазначимо, що у цій роботі ми зосередилися не на висвітленні теоретичних аспектів цього різновиду психологічної корекції, а на описі свого первинного досвіду її застосування.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Оборська А. Дослідження впливу арт терапії у процесі психологічної корекції девіантної поведінки поранених військовослужбовців під час реабілітації / А. Оборська; наук. кер. В.Р. Павелків // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 91-92.
Ключові слова: психологія військовослужбовців, арт терапія, психологічна корекція, реабілітація, девіантна поведінка.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 16 Лют 2024 10:34
Останні зміни: 20 Лют 2024 11:01
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12624

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу