Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЯК АКТУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Дацюк Ю. та Джеджера К.В. (2023) ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЯК АКТУАЛЬНЕ ЗАВДАННЯ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.8). с. 26-28.

[img]
Перегляд
Текст
Дацюк Ю., Джеджера К.В..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

В умовах становлення української держави, тривалого захисту її незалежності від нападу агресора набуває особливої важливості патріотизм її громадян, що є основою відданості та наполегливої праці на благо країни. Сьогодні, під час війни особливо актуальними є високі духовні якості українців, готових до захисту своєї Батьківщини на передовій і в тилу, здатних до самопожертви і високих вчинків.Дошкільний вік має важливе значення для патріотичного виховання, оскільки саме в цей період закладаються основи свідомості та самосвідомості, формуються основоположні риси характеру. З самого початку свого життя дитина чує батьківську мову, їй співають колискові пісні, розповідають казки. Згодом її залучають до досвіду попередніх поколінь: народних свят і обрядів, народної творчості та ін. Тому наприкінці дошкільного віку дитина здатна усвідомлювати себе і свої причетність до свого народу і держави, приймати суспільні цінності та норми, керуватись ними у своїй поведінці. Тому старший дошкільний вік є сприятливим для формування таких засад патріотизму, як розуміння своєї приналежності до народу, нації, держави; виховання любові та поваги до національної культури (мови, традицій, символіки). Зазначимо, що патріотичне виховання представників кожного вікового періоду має певну специфіку, обумовлену їхніми можливостями засвоювати знання про складні соціальні явища, виробляти ставлення до них, будувати належну поведінку. Мета дослідження – висвітлити особливості патріотичного виховання дітей старшого дошкільного віку.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Дацюк Ю. Патріотичне вихованя дітей старшого дошкільного віку як актуальне завдання дошкільної освіти / Ю. Дацюк; наук. кер. К.В. Джеджера // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 8. - С. 26-28.
Ключові слова: старший дошкільний вік, патріотичне виховання, засоби виховання.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 03 Квіт 2024 12:07
Останні зміни: 03 Квіт 2024 12:07
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12949

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу