Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ФЕНОМЕНОЛОГІЯ ГРИ ТА ІГРОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: СУЧАСНІ ПІДХОДИ

Литвиненко С.А. (2019) ФЕНОМЕНОЛОГІЯ ГРИ ТА ІГРОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: СУЧАСНІ ПІДХОДИ. Освітній простір України, 2019 (№16). с. 174-181.

[img]
Перегляд
Текст
Литвиненко С.pdf

Завантажити (181kB) | Перегляд

Анотація

У статті здійснено аналіз досліджень феномену гри в сутнісно-буттєвому вимірі та розкрито провідні підходи щодо визначення сутності, ознак, особливостей та функцій гри. Доведено, що гра є природним, органічним елементом та витвором людської культури, закономірним результатом еволюції, що засвідчує її приналежність до ефективних засобів особистісного розвитку та соціалізації людини, засвоєння нею смислів, культурних норм традицій. До провідних характеристик гри належать: свобода, спонтанність і активність, тобто діяльність позбавлена управління й програмування; взаємодія з икористанням різних предметів і засобів (матеріальних та не матеріальних),наповненість практичними діями й рухливістю; відсутність прагматичних цілей та результатів; переживання приємних емоцій та задоволення, пов ’язаних з самим процесом гри.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Литвиненко С. А. Феноменологія гри та ігрової діяльності: сучасні підходи / С. А. Литвиненко // Освітній простір України. - 2019. - № 16. - С. 174-181.
Ключові слова: феномен гри, гра, ознаки і функції гри
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 14 Трав 2024 08:48
Останні зміни: 14 Трав 2024 08:49
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13310

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу