Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ОСОБИСТОСТІ В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ

Сторож О.В. (2024) СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ОСОБИСТОСТІ В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ. Перспективи та інновації науки, 2024 (4): 38. с. 1050-1061.

[img] Текст
Сторож О.В. Соціально-психологічний аспект творчої діяльності особистості в умовах війни.pdf

Завантажити (328kB)

Анотація

Війна негативно впливає на творчу діяльність особистості через різні соціальні та психологічні аспекти. Вона створює середовище невизначеності та дезорганізації, що перешкоджає здатності людини творчо мислити та адаптуватися до обставин, що швидко змінюються. Мета статті – розроблення комплексу рекомендацій, спрямованих на створення умов для підтримання та розвитку творчої діяльності особистості в умовах воєнного часу.В процесі дослідження використані загальнонауковіметоди пізнання: критичний аналіз, синтез інформації, індукція та дедукція. Дано визначення творчої діяльності та розглянуто унікальні якості та риси, якими володіє особистість, схильна до творчої діяльності. Наголошено, що творча діяльність особистості розглядається у контексті організації як важливий чинник її інноваційного розвитку та конкурентоспроможності. Обґрунтовано, що творча діяльність особистості в організації знаходиться під впливом соціальних (стабільність роботи та заробітної плати, соціальні пільги, можливості кар’єрного зростання) та психологічних (емоційний стан працівників, позитивне середовище в робочому колективі) чинників. За даними дослідницького холдингу 4Service проведено аналіз психічного здоров’я персоналу українських компаній в реаліях війни. Запропоновано комплекс рекомендацій, спрямованих настворення умов для підтримання та розвитку творчої діяльності особистості в умовах воєнного часу, зокрема створення професійної служби психологічної підтримки в організаціях; проведення постійних тренінгів та семінарів, присвячених ефективним стратегіям управління стресом та адаптації до змін; забезпечення умов для творчого розвитку, заохочення самовираження та сприяння творчій самореалізації працівників через проекти та ініціативи; посилення соціальних пільг та підтримання працівників, які опинилися у складних життєвих обставинах; організація заходів з тимбілдингу тощо.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Сторож О.В. Соціально-психологічний аспект творчої діяльності особистості в умовах воєнного часу / О.В.Стороженко // Перспективи та інновації науки. - 2024. - № 4 - С. 1050-1061.
Ключові слова: творча діяльність, інноваційне мислення, творча самореалізація, соціальні аспекти, продуктивність праці,психічне здоров’я, емоційне благополуччя
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 31 Демографія, соціологія, статистика > 316 Соціологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра практичної психології та психотерапії
Користувач, що депонує: І. М. Кучерук
Дата внесення: 31 Трав 2024 09:41
Останні зміни: 31 Трав 2024 09:41
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13505

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу