Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

НАВЧАЛЬНА ДИСЦИПЛІНА «ХРИСТИЯНСЬКА ЕТИКА»: ПОЗАКОНФЕСІЙНИЙ АСПЕКТ

Булига (Панчук) І.І. (2009) НАВЧАЛЬНА ДИСЦИПЛІНА «ХРИСТИЯНСЬКА ЕТИКА»: ПОЗАКОНФЕСІЙНИЙ АСПЕКТ. Українське релігієзнавство, 2009 (№49). с. 92-96.

[img] Текст
І. І. Булига_християнська етика.pdf

Завантажити (226kB)

Анотація

Проблема викладання курсу «Християнська етика» в українській школі є однією з найбільш дискусійних в освітньому, науковому, релігійному середовищі. Відразу з експериментальним введенням навчального курсу у 1992 р. це питання набуло суспільної актуалізації й по-сьогодні перебуває у центрі полеміки, незважаючи на законодавчу однозначність. Православні та Греко-католицька церкви України активно наполягають на своїй присутності в загальноосвітніх школах і не бачать (чи не хочуть бачити) альтернативи. Тоді як протестантські церкви, особливо малочисельні, бажають тільки одного, щоб їм не заважали створювати свої церковні школи як для навчання, так і для духовного виховання.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Булига І. Навчальна дисципліна "християнська етика": позаконфесійний аспект / І. Булига // Українське релігієзнавство. - 2009. - № 49. - С. 92-96.
Ключові слова: християнська етика
Тематика (за УДК): 2 Релігія. Теологія (богослов'я)
Підрозділи: Факультет історії, політології та міжнародних відносин > Кафедра філософії
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 27 Черв 2024 11:23
Останні зміни: 27 Черв 2024 11:23
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/13855

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу