Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ДЕТЕРМІНАНТИ ВИНИКНЕННЯ НИЗЬКОЇ САМООЦІНКИ В МОЛОДШОМУ ШКІЛЬНОМУ ВІЦІ

Камінська О.В. (2020) ДЕТЕРМІНАНТИ ВИНИКНЕННЯ НИЗЬКОЇ САМООЦІНКИ В МОЛОДШОМУ ШКІЛЬНОМУ ВІЦІ. Теорія і практика сучасної психології, 2020 (Т.2): №1. с. 34-38.

[img] Текст
Камінська О.В..pdf

Завантажити (2MB)

Анотація

У статті розглядається проблема низької самооцінки в дітей молодшого шкільного віку та визначаються її детермінанти. Особлива увага приділяється аналізу стилю виховання та батьківського ставлення до самооцінки дітей цього віку. Підкреслено, що проблема низької самооцінки в дітей залишається актуальною, оскільки перешкоджає гармонійному розвитку особистості та призводить до різноманітних характерологічних деформацій, зумовлюючи виникнення в подальшому невпевненості в собі, тривожності та надмірної сором’язливості, що негативно впливає на процес соціалізації особистості та викликає ознаки соціально-психологічної дезадаптації.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Камінська О.В. Детермінанти виникнення низької самооцінки в молодшому шкільному віці / О.В. Камінська // Теорія і практика сучасної психології. - 2020. - Т. 2, № 1. - С. 34-38.
Ключові слова: невпевненість у собі, тривожність, самовідторгнення, самоставлення, «Я-концепція».
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 16 Лип 2024 06:08
Останні зміни: 16 Лип 2024 06:08
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14007

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу