Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВНУТРІШНЬООСОБИСТІСНИХ КОНФЛІКТІВ В ЮНАЦЬКОМУ ВІЦІ

Камінська О.В. (2021) ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВНУТРІШНЬООСОБИСТІСНИХ КОНФЛІКТІВ В ЮНАЦЬКОМУ ВІЦІ. Сучасні тенденції та фактори розвитку педагогічних та психологічних наук, 2021 (Ч.1). с. 95-98.

[img] Текст
Камінська О.В..pdf

Завантажити (3MB)

Анотація

Проблема внутрішньоособистісних конфліктів зберігає свою актуальність, оскільки супроводжується сильними емоційними переживаннями, що може викликати дезадаптацію особистості, знижувати ефективність її діяльності, обмежувати сфери її самореалізації. Негативні переживання можуть загострюватись через вплив інших конфліктогенних чинників, що молода людина відчуває на собі в сучасному соціумі. Джерелом таких конфліктів можуть виступати зміни нормативних основ суспільства, його поступова переорієнтація на віртуальну взаємодію, що особливо яскраво проявляється в молодіжному середовищі, економічна та політична нестабільність, що загострилась за час пандемії. Разом з тим подолання внутрішньоособистісного конфлікту здатне вивести молоду людину на новий рівень функціонування, сприяє формуванню психологічної зрілості, полегшує процес соціалізації, дозволяє краще пізнати власне «Я».

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Камінська О.В. Психологічні особливості внутрішньоособистих конфліктів в юнацькому віці / О.В. Камінська // Сучасні тенденції та фактори розвитку педагогічних та психологічних наук: матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, Україна, 5–6 лют. 2021 р.). Київ : ГО «Київська наукова організація педагогіки та психології», 2021. – Ч. 1. – С. 95-98.
Ключові слова: юнацький вік, внутрішні переживання, дезадаптація особистості.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 16 Лип 2024 11:58
Останні зміни: 16 Лип 2024 11:58
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14025

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу