Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ЕМПАТІЇ У МАЙБУТНІХ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ

Кобзар З. та Главінська О.Д. (2021) ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ЕМПАТІЇ У МАЙБУТНІХ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ. Траєкторія розвитку життєвих перспектив особистості в умовах сучасного освітнього простору, 2021. с. 197-198.

[img] Текст
Кобзар З., Главінська О..pdf

Завантажити (10MB)

Анотація

Емпатія проявляється в умовах, коли об′єктом емоційного сприйняття індивіда стають переживання інших людей. Вона може бути як необхідною, професійно значущою якістю особистості, так і її надмірний вияв може перешкоджати, заважати ефективній комунікації. Емпатія як механізм формування міжособистісних відносин сприяє їхньому розвитку і дозволяє надавати допомогу тим, хто її потребує, як у звичайних умовах, так і в екстремальних, кризових життєвих ситуаціях. Професійна емпатія психолога за своєю формою діалогічна, оскільки має на меті встановити зворотній зв′язок з клієнтом, і її формування активно триває у процесі вузівського навчання.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Кобзар З. Психологічні особливості розвитку емпатії у майбутніх практичних психологів / З. Кобзар, О. Главінська // Траєкторія розвитку життєвих перспектив особистості в умовах сучасного освітнього простору : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (Бердян. держ. пед. ун-т, 30 листоп. 2021 р.). - Бердянськ : БДПУ, 2021. - С. 197-198.
Ключові слова: підготовка психологів, практичний психолог, міжособистісна взаємодія, емпатія.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 23 Лип 2024 07:46
Останні зміни: 24 Лип 2024 07:01
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14085

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу