Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

АКТУАЛЬНІ ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИВЧЕННЯ КРИЗИ ТРУДОВОЇ ЗАЙНЯТОСТІ У БЕЗРОБІТНОЇ МОЛОДІ

Рудюк О.В. (2021) АКТУАЛЬНІ ПСИХОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИВЧЕННЯ КРИЗИ ТРУДОВОЇ ЗАЙНЯТОСТІ У БЕЗРОБІТНОЇ МОЛОДІ. Дослідження інновацій та перспективи розвитку науки і техніки у ХХІ столітті, 2021 (Ч.4). с. 194-196.

[img] Текст
Рудюк О. В..pdf

Завантажити (370kB)

Анотація

Структурна трансформація сучасного ринку зайнятості характеризується високим ступенем динамічності і суперечливості, що в реаліях пандемії, спричиненої хворобою SARS-CoV-2, проявляється в трендах невизначеності, непередбачуваності та кризовості його розвитку. Тотальні обмежувальні заходи, які були введені упродовж останнього часу більшістю країн світу, вкрай негативн позначились на настроях усіх суб’єктів ринку трудової зайнятості, подекуди спричинивши кризу більш глобального, психологічного характеру – втрату почуття визначеності і прозорості у відношенні власного майбутнього, депривацією базових потреб, професійну і соціальну маргіналізацію, втрату сенсу життя. Можна констатувати, що у світлі нових обставин життєдіяльності більшість працездатного населення гостр переживає фрустрацію такої визначальної особистісної потреби, як трудова зайнятість. Тому ситуація на сучасному ринку трудової зайнятості актуалізує передо психологами проблему концептуалізації та емпіричного аналізу специфічного класу явищо у структурі життєвого шляху особистості, які зумовлені її включенням у динамічні і суперечливі відношення зайнятості.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Рудюк О.В. Актуальні психологічні аспекти вивчення кризи трудової зайнятості у безробітної молоді / О.В. Рудюк // Дослідження інновацій та перспективи розвитку науки і техніки у ХХІ столітті / Міжнар. економ-гуманіт. ун. ім. акад. Степана Дем`янчука. - Рівне : Гельветика, 2021. - Ч. ІV. - С. 194-196.
Ключові слова: самореалізвція, емпіричний досвід, психологічна допомого, криза зайнятості, безробіття.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 25 Лип 2024 12:24
Останні зміни: 25 Лип 2024 12:25
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14128

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу