Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

SWOT-АНАЛІЗ РОБОТИ НАЦІОНАЛЬНИХ ПРИРОДНИХ ПАРКІВ

Шершун М.Х. та Микитин Т.М. та Івашинюта С.В. та Діковицький В.М. (2023) SWOT-АНАЛІЗ РОБОТИ НАЦІОНАЛЬНИХ ПРИРОДНИХ ПАРКІВ. Збалансоване природокористування, 2023 (№ 3). с. 5-13.

[img] Текст
SWOT-АНАЛІЗ РОБОТИ .pdf

Завантажити (312kB)

Анотація

В Україні створено 56 національних природних парків (НПП), які являють собою потужні центри збереження природних комплексів, рекреації, проведення наукових природоохоронних досліджень та екологічної освітньо-виховної роботи. Робота НПП регламентована проектом організації території парку. У його основі — стратегія розвитку природоохоронної установи на 10 років. Комплексний аналіз роботи організації є основою для розроблення стратегії її розвитку. На сьогодні для проведення такого аналізу використовують різні інструменти, зокрема SWOT-аналіз. Нами запропоновано підходи до проведення такого аналізу в НПП. Визначено чинники, що впливають на формування сильних і слабких сторін роботи парків, його можливості для розвитку та загроз. Запропоновано проводити SWOT/TOWS-аналіз роботи НПП з метою визначення стратегічних цілей природоохоронної установи. Для цього запропоновано розглядати взаємозв’язки чинників у секторах “порівняльні переваги”, “виклики” та “ризики”. Проведено, за запропонованим підходом, аналіз роботи Нобельського національного природного парку, що надало можливість визначити перспективи його розвитку.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Swot-аналіз роботи національних природних парків / М.Х. Шершун, Т.М. Микитин, С.В. Івашинюта, В.М. Діковицький // Збалансоване природокористування. - 2023. - №. 2. - С. 20-26.
Ключові слова: Природно-заповідний фонд, природоохоронна установа, проект організації території НПП, стратегія розвитку, TOWS-аналіз
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 33 Економіка. Економічна наука > 338 Економічне становище. Економічна політика. Управління та планування в економіці. Виробництво. Послуги. Ціни
Підрозділи: Факультет документальних комунікацій, менеджменту, технологій та фізики > Кафедра менеджменту
Користувач, що депонує: О. В. Іванчук
Дата внесення: 26 Лип 2024 06:21
Останні зміни: 26 Лип 2024 06:21
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14134

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу