Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ДИСКОНТУВАННЯ ДЕБІТОРСЬКОЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ В ОБЛІКОВІЙ ПОЛІТИЦІ ПІДПРИЄМСТВА

Трало І.М. (2020) ДИСКОНТУВАННЯ ДЕБІТОРСЬКОЇ ЗАБОРГОВАНОСТІ В ОБЛІКОВІЙ ПОЛІТИЦІ ПІДПРИЄМСТВА. Економіка, управління та адміністрування, 2020 (№1): (91). с. 154-159.

[img] Текст
Дисконтування дебіторської заборгованості.pdf

Завантажити (254kB)

Анотація

Господарська діяльність підприємства здійснюється відповідно до правил, що формуються в нормативно-правовому законодавстві та внутрішніх документах, таких як: статут, облікова політика, політика з управління ризиками, договори, положення, накази тощо. З метою отримання максимального результату діяльності суб’єкти господарювання зацікавлені у формуванні найбільш раціональної політики управління підприємством, яка враховуватиме різні варіанти використання можливостей та переваг. Наявність дебіторської заборгованості в складі активів підприємства свідчить про розширення процесу виробництва та реалізації продукції, тому достовірність та своєчасність методів її оцінки в бухгалтерському обліку має ґрунтуватися на актуальних способах і враховувати ймовірні ризики неплатоспроможності контрагентів. З огляду на це в статті акцентовано увагу на змінах, що відбуваються в обліковій політиці підприємства у зв’язку з використанням дисконтування як методу оцінки довгострокової дебіторської заборгованості. На підставі цього ідентифіковано характерні напрями актуалізації положень облікової політики та сформовано механізм їх впровадження. Запропонований підхід дозволяє використовувати переваги процесу дисконтування довгострокової дебіторської заборгованості та полегшує перехід підприємств на новий етап гармонізації положень національної системи бухгалтерського обліку з міжнародними стандартами.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Трало І.М. Дисконтування дебіторської заборгованості в обліковій політиці підприємства / І.М. Трало // Економіка, управління та адміністрування. - 2020. - № 1 (91). - С. 154-159.
Ключові слова: Довгострокова дебіторська заборгованість, дисконтування, облікова політика, бухгалтерський облік, ризики, система управління
Тематика (за УДК): 6 Прикладні науки. Медицина. Техніка. Сільське господарство > 65 Керування підприємствами. Менеджмент. Організація виробництва, торгівлі, транспорту, зв'язку, поліграфії > 657 Бухгалтерія. Бухгалтерський облік. Рахівництво
Підрозділи: Факультет документальних комунікацій, менеджменту, технологій та фізики > Кафедра менеджменту
Користувач, що депонує: О. В. Іванчук
Дата внесення: 06 Серп 2024 11:09
Останні зміни: 06 Серп 2024 11:10
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14223

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу