Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

МАНҐА ЯК СИНТЕЗ ТРАДИЦІЙНОГО І СУЧАСНОГО ЯПОНСЬКОГО МИСТЕЦТВА

Близнюк Л.В. та Зіненко Т.М. та Матвійчук Н.В. (2023) МАНҐА ЯК СИНТЕЗ ТРАДИЦІЙНОГО І СУЧАСНОГО ЯПОНСЬКОГО МИСТЕЦТВА. Актуальні питання культурології, 2023 (Вип.22). с. 68-75. ISSN 2415-802X

[img] Текст
БлизнюкЛ.В, Зіненко Т.М., Матвійчук Н.В..pdf

Завантажити (3MB)

Анотація

Досліджується вплив традиційної японської культури на розвиток манґи та вирішує питання її глобальної популярності. Розглянуто такі аспекти як використання історичних подій, японської міфології та фольклору у символіці та сюжетах манґи, а також вплив синтоїзму, буддизму та звичаїв Японії як чинників, що залишили свій відбиток на змісті манґи. Проаналізовано значення, яке мали особливості японської мови та традиційне мистецтво країни для формування візуального стилю і структури манґи. Виявлено прийоми, що застосовуються авторами манґи для створення своїх робіт. Наведено приклади впливу манґи на різні сфери життя суспільства та перспективи її розвитку як форми масової культури, що вимагає подальших досліджень у цій галузі. Проведена робота розширює уявлення про манґу, визначаючи її як культурний синтез, що поєднує багатовікову традицію і сучасну творчість, створюючи унікальний та впливовий жанр наративного мистецтва.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Близнюк Л.В. Манга як синтез традиційного і сучасного японського мистецтва / Л.В. Близнюк, Т.М. Зіненко, Н.В. Матвійчук // Актуальні питання культурології : альм. наук. т-ва «Афіна» каф. івент-ндустрій, культурології та музеєзнавства / за ред. проф. В.Г. Виткалова. Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 22. - С. 68-75.
Ключові слова: манґа, наративне мистецтво, японська культура, поп-культура.
Тематика (за УДК): 7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт
Підрозділи: Художньо-педагогічний факультет > Кафедра івент-індустрій, культурології та музеєзнавства
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 27 Серп 2024 11:51
Останні зміни: 27 Серп 2024 11:51
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14341

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу