Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

КАТЕГОРІЯ СВОБОДИ У ФІЛОСОФІЇ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ В КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИХ ІНТЕРПРЕТАЦІЯХ СУЧАСНИХ ДОСЛІДНИКІВ

Власюк О.П. та Клочун А.П. (2023) КАТЕГОРІЯ СВОБОДИ У ФІЛОСОФІЇ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ В КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИХ ІНТЕРПРЕТАЦІЯХ СУЧАСНИХ ДОСЛІДНИКІВ. Актуальні питання культурології, 2023: Вип.22. с. 12-16. ISSN 2415-802X

[img] Текст
Власюк О.П., Клочун А.П..pdf

Завантажити (2MB)

Анотація

Розглядається поняття свободи у філософії Г. Сковороди та його інтерпретації в сучасному культурно-мистецькому просторі; досліджуються філософські погляди Г. Сковороди на поняття свободи та їх відображення в його творчості; виявляються різні інтерпретації цих ідей в сучасній культурі та мистецтві, зокрема літературі, живописі та фотомистецтві. Аналізується творчість сучасних митців, які звертаються до філософії Г. Сковороди та розкриваються їхні інтерпретації його ідей. Зроблено висновок про те, що поняття свободи в філософії Г. Сковороди може бути інтерпретоване різними способами у сучасному культурно-мистецькому просторі.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Власюк О.П. Категорія свободи у філософії Григорія Сковороди в культурно-мистецьких інтерпретаціях сучасних дослідників / О.П. Власюк, А.П. Клочун // Актуальні питання культурології : альм. наук. т-ва «Афіна» каф. івент-ндустрій, культурології та музеєзнавства / за ред. проф. В.Г. Виткалова. Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 22. - С. 12-16.
Ключові слова: Г. Сковорода, категорія свободи, українська культура, мистецтво самовдосконалення, національна свідомість, культурно-мистецькі інтерпретації, філософська спадщина.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 13 Філософія розуму та духу. Метафізика духовного життя
Підрозділи: Художньо-педагогічний факультет > Кафедра івент-індустрій, культурології та музеєзнавства
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 27 Серп 2024 12:03
Останні зміни: 27 Серп 2024 12:03
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14342

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу