Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

БІОБІБЛІОГРАФІЧНІ ПОКАЖЧИКИ ЯК ДЖЕРЕЛО ПЕДАГОГІЧНОЇ БІОГРАФІСТИКИ (НА ПРИКЛАДІ ПЕРСОНАЛІЇ Т. Д. ДЕМ’ЯНЮК)

Поліщук І.В. (2023) БІОБІБЛІОГРАФІЧНІ ПОКАЖЧИКИ ЯК ДЖЕРЕЛО ПЕДАГОГІЧНОЇ БІОГРАФІСТИКИ (НА ПРИКЛАДІ ПЕРСОНАЛІЇ Т. Д. ДЕМ’ЯНЮК). Педагогічна біографіка в освітньо-науковому просторі в умовах воєнної доби: нові виклики і завдання, 2023. с. 88-90.

[img] Текст
Поліщук І.В..pdf

Завантажити (5MB)

Анотація

Біобібліографічні покажчики – вид посібників, в яких вміщено списки творів певної особи або осіб, їхні біографічні дані, опубліковані документи (книги, газетні і журнальні статті тощо) про них – на особливому місці в українській педагогічній біографістиці, позаяк є достовірним джерелом історико-біографічних досліджень. Для вивчення персоналії української педагогині, ученої, фундаторки експериментально-виховної діяльності на Рівненщині Т. Д. Дем’янюк важливе значення мають біобібліографічні покажчики. З’ясовано, що у біобібліографічному покажчику 2019 р., приуроченому 75-річчю від дня народження Т. Д. Дем’янюк, зібрано і систематизовано відомості про її творчий і науковий доробок, який налічує понад 250 друкованих праць (за період 1972–2013 рр.), виданих окремими виданнями, а також опублікованих в наукових збірниках і періодиці. Доведено, що цінність біобібліографічних покажчиків полягає в представленій в них широкій бібліографічній базі.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Поліщук І.В. Біобібліографічні покажчики як джерело педагогічної біографістики (на прикладі персоналії Т.Д.Дем'янюк) / І.В.Поліщук // Педагогічна біографіка в освітньо-науковому просторі в умовах воєнної доби: нові виклики і завдання : зб. матеріалів VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. з історії освіти з міжнар. уч., 16 трав. 2023 р., Київ. – Вінниця, 2023. - С. 88-90.
Ключові слова: педагогічна біографістика, джерела історико-біографічних досліджень, біобібліографічні покажчики, персоналія, Т. Д. Дем’янюк
Тематика (за УДК): 0 Загальний відділ > 01 Бібліографія та бібліографічні покажчики. Каталоги > 016 Галузеві бібліографії
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра теорії і методики виховання
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 28 Серп 2024 07:18
Останні зміни: 28 Серп 2024 07:18
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/14345

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу