Корчакова Н.В. (2017) РОЗВИТОК ПРОСОЦІАЛЬНОСТІ ОСОБИСТОСТІ ТА РІВНІ ЇЇ ФУНКЦІОНУВАННЯ. Психологія: реальність і перспективи, 2017 (Вип. 9). с. 60-67. ISSN 2518-7503
|
Текст
Корчакова Н.В..pdf Завантажити (5MB) | Перегляд |
Анотація
Висвітлюються питання функціонування просоціального конструкта як унікального особистісного утворення, що обумовлює готовність людини діяти на користь Іншого відповідно до його інтересів та емоційних станів. Виокремлюється місцезнаходження якості у структурі індивідуальної психіки. Обговорюється структура утворення. Виокремлюються критерії функціонування просоціальності як цілісної особистісної якості. Вказується на три можливі рівні самореалізації особистості в плані виокремлення потреб інших людей та індивідуальної готовності діяти на їх благо. Розкривається змістова сутність трьох рівнів функціонування просоціальності: альтруїзм, зріла та інертна просоціальність. Обґрунтовується ідея продуктивності зрілого рівня просоціальності як основи особистісного самоутвердження, формування просоціального Я-образу.
Тип елементу: | Стаття |
---|---|
Додаткова інформація (бібліографічний опис): | Корчакова Н.В. Розвиток просоціальності особистості та рівні її функціонування / Н.В.Корчакова // Психологія: реальність і перспективи : зб. наук. пр. / М-во освіти і науки України, Рівнен. держ. гуманіт. ун-т. ; упоряд.: Р.В.Павелків, Н.В.Корчакова ; редкол. : Р.В.Павелків, В.І.Безлюдна, Н.В.Корчакова. - Рівне, 2017. - Вип. 9. - С. 60-67. |
Ключові слова: | просоціальність, критерії, альтруїзм, зріла просоціальність, інертна просоціальність, просоціальний Я-образ |
Тематика (за УДК): | 3 Суспільні науки > 31 Демографія, соціологія, статистика > 316 Соціологія |
Підрозділи: | Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології |
Користувач, що депонує: | Редактор |
Дата внесення: | 10 Вер 2020 07:40 |
Останні зміни: | 10 Вер 2020 07:40 |
URI: | http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/591 |
Необхідні дії (обов’язкова авторизація)
Перегляд елементу |