Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЕТНІЧНА ІДЕНТИЧНІСТЬ У СТРУКТУРІ Я-ОБРАЗУ

Савуляк В.О. (2021) ЕТНІЧНА ІДЕНТИЧНІСТЬ У СТРУКТУРІ Я-ОБРАЗУ. Психологія життєвого простору сучасної молоді, 2021. с. 30-33.

[img]
Перегляд
Текст
Савуляк В.О..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

В умовах радикальних суспільних змін помітно посилився інтерес до етнічності як складової соціальної ідентичності особистості, особливо до тих її аспектів, що стосуються етнічного відродження, тих потужних світових процесів, у яких проявилася основна функція етнічної культури – функція психологічного захисту.
Життєдіяльність в умовах сьогодення перебуває під усе більшим впливом полікультурності, що характеризується відкритістю світової спільноти, коли етнічна приналежність може виражатися лише територіально, а не як самоідентифікація індивіда. Внаслідок цього набувають значущості не лише підстави для віднесення індивіда до того чи іншого етносу, але й результат цього віднесення та ступінь впливовості даної самоідентифікації на структуру і поведінку особистості, на її настановлення у міжетнічному спілкуванні.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Савуляк В.О. Етнічна ідентичність у структурі Я-образу / В.О.Савуляк // Психологія життєвого простору сучасної молоді : зб. матеріалів Міжнарод. наук.-практ. конф. (26-27 листоп. 2021 р). / упоряд. Р.В.Павелків, Н.В.Корчакова. – Рівне, 2021. - С. 30-33.
Ключові слова: Я-образ, етнічна ідентичність
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
1 Філософія. Психологія > 17 Філософія моралі. Етика. Практична філософія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Ірина Гаврилюк
Дата внесення: 29 Груд 2021 07:53
Останні зміни: 29 Груд 2021 07:53
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10248

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу