Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОЦІНКА ЯКОСТІ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД РІЧКИ КУСТИНКА ЗА ВИДОВИМ СКЛАДОМ МАКРОФІТІВ

Рудь О.Г. та Гусаковська Т.М. та Куцоконь Л.П. та Захарчук А.Г. (2018) ОЦІНКА ЯКОСТІ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД РІЧКИ КУСТИНКА ЗА ВИДОВИМ СКЛАДОМ МАКРОФІТІВ. Регіональні геоекологічні проблеми в умовах сталого розвитку, 2018. с. 345-349.

[img]
Перегляд
Текст
Рудь О.Г., Гусаковська Т.М., Куцоконь Л.П., Захарчук А.Г..pdf

Завантажити (5MB) | Перегляд

Анотація

Малі річки є первинними ланками, що формують водні біоценози великих водних артерій нашої країни. І саме від якості вод, які поступово збираються у великі ріки й залежить екологічний статус основних водних систем. Саме тому, вивчення та оцінка якості поверхневих вод малих річок є надзвичайно важливим моментом в визначені рівня забруднення водних екосистем для чого й застосовують метод фітоіндикації, який ґрунтується на тому, що живі та неживі компоненти екосистеми в природі тісно взаємопов’язані між собою, а тому стан водойми, її забруднення та погіршення якості води позначається, в першу чергу, на водних рослинах. Для виявлення цих факторів забруднення й використовується водна рослинність, яка віддзеркалює усі зміни стану водного середовища, одночасно реагуючи на комплекс різноманітних чинників і забруднювачів. Водна рослинність має значну пластичність і чутливість до змін навколишнього середовища й відображає гідрологічний режим водойми, її трофічний статус, екологічні умови середовища, якість води тощо.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Оцінка якості поверхневих вод річки Кустинка за видовим складом макрофітів / О.Г.Рудь, Т.М.Гусаковська, Л.П.Куцоконь, А.Г.Захарчук // Регіональні геоекологічні проблеми в умовах сталого розвитку : зб. наук. пр. ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., м.Рівне, 18-20 жовт. 2018 р. – Рівне, 2018. – С. 345-349.
Ключові слова: малі річки, водні екосистеми, фітоіндикація, гідрологічний режим, рослини-індикатори, забруднювачі
Тематика (за УДК): 5 Математика. Природничі науки > 50 Загальні відомості про математичні та природничі науки > 504 Наука про навколишнє середовище. Екологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра біології та здоров`я людини та фізичної терапії
Користувач, що депонує: Богдана Печончик
Дата внесення: 20 Січ 2022 16:35
Останні зміни: 20 Січ 2022 16:35
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10399

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу