Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Ціпан Т. (2022) ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ. Інноватика у вихованні, 2022 (вип.16). с. 223-232. ISSN 2411-4553

[img]
Перегляд
Текст
Ціпан Т..pdf

Завантажити (4MB) | Перегляд

Анотація

У статті розкрито проблему організації військово-патріотичного виховання учнівської молоді в умовах воєнного часу. На основі аналізу нормативно-правових документів визначено мету й завдання формування громадянина-патріота в умовах воєнного часу. Вирізнено чинники, які впливають на формування в учнівської молодіготовності до захисту України: індивідуально-психологічні, психолого-педагогічні, соціально-педагогічні.З’ясовано, що військово-патріотичне виховання, як один з напрямів національно-патріотичного виховання, ґрунтується на духовно-моральних цінностях українського народу, передбачає прикладну фізичну підготовку,підготовку з навчального предмету «Захист України», безпеки життєдіяльності, а також організацію позакласної виховної роботи, що в цілому забезпечує формуваннягромадянськості й патріотизму в учнівської молоді,готовності до захисту України,розвиток позитивного ставлення до військової служби в різних видах військ.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Ціпан Т. Військово-патріотичне виховання учнівської молоді в умовах воєнного стану / Т. Ціпан // Інноватика у вихованні : зб. наук. пр. / М-во освіти і науки України, Рівнен. держ. гуманіт. ун-т ; упоряд.: О.Б. Петренко ; ред. кол.: О.Б. Петренко, Н.Б. Грицай, Т.С. Ціпан та ін. - Рівне : РДГУ, 2022. - Вип. 16. - С.
Ключові слова: військово-патріотичне виховання, форми виховної роботи, військово-спортивна гра «Сокіл» («Джура»).
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 371 Організація системи освіти та виховання. Шкільна організація
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 374 Позашкільна освіта і підготовка. Подальша освіта (самоосвіта)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра теорії і методики виховання
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 09 Бер 2023 08:38
Останні зміни: 09 Бер 2023 08:38
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/10910

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу