Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ РИТОРИЧНИХ УМІНЬ СПЕЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА

Шалівська Ю.В. (2022) ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ РИТОРИЧНИХ УМІНЬ СПЕЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА. Професійний розвиток педагога, 2022. с. 127-128.

[img]
Перегляд
Текст
Шалівська Ю.В..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

З посиленням процесів демократизації та гуманізації в Україні постійно зростає інтерес до способів переконання і ефективних форм впливу на особистість з урахуванням її індивідуальних особливостей. Відтак, кожен педагог зацікавлений у тому, щоб володіти грамотним мовленням, уміти вільно та правильно розмовляти з учнями, батьками, колегами, переконливо і коректно спілкуватись, цікаво і розумно організовувати заняття. Усіх цих умінь навчає наука – риторика, що безпосередньо досліджує реалізацію мови в дії, а також умови оптимального мовленнєвого функціонування. Професійний шлях будь-якого педагога не обмежується знаннями, здобутими у закладі вищої освіти. Щоб вдосконалюватись фахово, необхідно постійно стежити за змінами, що відбуваються у нормах вимови, наголошування, слововживання, але, насамперед, важливо оволодіти адекватним, неупередженим відчуттям мови, технікою правильної артикуляції та вимови саме під час навчання в університеті.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шалівська Ю.В. Особливості формування риторичних умінь спеціального педагога / Ю.В. Шалівська // Професійний розвиток педагога: зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф., м. Рівне, 28 квіт. 2022 р. - Рівне : РДГУ, 2022. - С. 127-128.
Ключові слова: мовлення педагога, вчитель-логопед, риторичні вміння.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 376 Освіта, навчання, підготовка спеціальних груп осіб. Спеціальні школи
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра теорії і методики виховання
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 03 Трав 2023 07:32
Останні зміни: 03 Трав 2023 07:32
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11170

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу