Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ В ІНКЛЮЗИВНОМУ КЛАСІ

Тарарова А. та Малафіїк І.В. (2021) СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ В ІНКЛЮЗИВНОМУ КЛАСІ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.4). с. 115-117.

[img] Текст
Тарарова А., Малафіїк І.В..pdf

Завантажити (2MB)

Анотація

Інклюзивна освiта є однiєю з альтернативних форм навчання для дiтей з особливими освiтнiми потребами, що дозволяє їм навчатися за мiсцем проживання, перебувати в соцiумi та реалiзувати свої потенцiйнi можливостi, здiбностi та нахили. Iнклюзивне навчання може бути ефективним при створеннi вiдповiдних органiзацiйно-педагогiчних умов: сприятливий позитивно налаштований клiмат в школi, прийняття дитини з особливими освiтнiми потребами, розумiння її особливостей, надання квалiфiкованої допомоги з боку команди спецiалiстiв. Основою навчального процесу в iнклюзивному класi можна вважати корекцiйну спрямованiсть навчального процесу, що передбачає виправлення вад та розвиток збережених природних можливостей дитини з психофiзичними вадами, iндивiдуальний пiдхiд та диференцiйоване викладання, що дозволяють зробити навчання гнучким, особистiсно орiєнтованим, можливим для розмаїтого дитячого колективу.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Тарарова А. Сучасні підходи до організації навчально-виховного процесу в інклюзивному класі / А. Тарарова; наук. кер. І.В. Малафіїк // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 4. - С. 115-117.
Ключові слова: інклюзивне навчання, навчально-виховний процес, інклюзивний клас.
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 371 Організація системи освіти та виховання. Шкільна організація
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра педагогіки, освітнього менеджменту та соціальної роботи
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 01 Серп 2023 08:18
Останні зміни: 01 Серп 2023 08:18
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11588

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу