Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ПСИХОЛОГІЧНІ УМОВИ ВПЛИВУ НА ФОРМУВАННЯ ПІЗНАВАЛЬНОГО ІНТЕРЕСУ ШКОЛЯРІВ

Чорноус Я.М. та Назарець Л.М. (2021) ПСИХОЛОГІЧНІ УМОВИ ВПЛИВУ НА ФОРМУВАННЯ ПІЗНАВАЛЬНОГО ІНТЕРЕСУ ШКОЛЯРІВ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.4). с. 127-130.

[img]
Перегляд
Текст
Чорноус Я.М., Назарець Л.М..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

В наш час у системі педагогічної освіти найважливішим постає питання пошуку можливостей удосконалення підготовки освіченої, активної в соціальному та пізнавальному плані, інтелектуально розвиненої особистості. Активність, як цілеспрямована, самостійна діяльність розглядається психологами та педагогами як головна, пріоритетна передумова повноцінного навчання. Важливо вміти орієнтуватися в потоці інформації, вдосконалюватися, прагнути до навчання та виявляти творчий підхід до розв’язання навчально-пізнавальних завдань. Пізнавальний інтерес є тим потужним стимулом, який спонукає учня до активного пошуку шляхів вирішення завдань, що постають перед ним. Тому школа повинна відповідально підходити до питань розвитку пізнавального інтересу в учнів, починаючи з молодших класів.
Мета дослідження – охарактеризувати психологічні умови, що впливають на формування пізнавального інтересу в школярів.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Чорноус Я.М. Психологічні умови впливу на формування пізнавального інтересу школярів / Я.М. Чорноус, Л.М. Назарець // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 4. - С. 127-130.
Ключові слова: психологічний вплив, формування інтересу, пізнавальний інтерес, засвоєння інформації.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 371 Організація системи освіти та виховання. Шкільна організація
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 01 Серп 2023 09:18
Останні зміни: 01 Серп 2023 09:18
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11592

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу