Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ВПЛИВ ІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА ФОРМУВАННЯ ФАХОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИКОНАВЦЯ-ДУХОВИКА У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ

Закопець М.Л. та Фіськов Г.М. та Зіза О.О. (2023) ВПЛИВ ІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ НА ФОРМУВАННЯ ФАХОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИКОНАВЦЯ-ДУХОВИКА У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ. Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя, 2023: Вип.15. с. 116-119.

[img]
Перегляд
Текст
Закопець М.Л., Фіськов Г.М., Зіза О.О..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Посилена активізація міжкультурних та міжнаціональних взаємодій спричинила інтеграцію української музичної освіти в європейський простір, що характеризується обміном педагогічного досвіду, культурних та духовних надбань, науково-методичними ідеями тощо. В статті розглянуто Україну як частину європейського освітнього процесу, відтак, цілком закономірно, що почали змінюватися акценти і погляди на фахівця музичної галузі, зокрема виконавця-духовика, котрий виконує багатоаспектну діяльність – виконавець-інструменталіст, диригент, педагог, організатор. Тому актуальним і перспективним є дослідження специфіки формування фахової компетентності виконавця-духовика під час навчання у закладі вищої освіти України з опорою на європейські традиції та досвід, під впливом інтеграційних процесів та в умовах упровадження компетентнісного підходу.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Закопець М. Л. Вплив інтеграційних процесів на формування фахової компетентності виконавця-духовика у закладах вищої освіти України / М. Л. Закопець, Г. М. Фіськов, О. О. Зіза // Історія становлення та перспективи розвитку духової музики в контексті національної культури України та зарубіжжя : зб. наук. пр. / упоряд. С. Д. Цюлюпа. – Рівне, 2023. - Вип. 15. - С. 116-119.
Ключові слова: компетентнісний підхід, професійна компетентність, інтеграція, вищі навчальні заклади, виконавець-духовик
Тематика (за УДК): 3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
7 Мистецтво. Архітектура. Ігри. Спорт > 78 Музика > 788 Музика для духових інструментів
Підрозділи: Інститут мистецтв > Кафедра народних інструментів
Користувач, що депонує: Богдана Печончик
Дата внесення: 01 Вер 2023 10:30
Останні зміни: 01 Вер 2023 10:30
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11632

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу