Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ФОРМУВАННЯ ГУМАНІСТИЧНИХ ЦІННОСТЕЙ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ В ОСВІТНЬО-ВИХОВНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ

Нікішина Д. та Кулаков Р.С. (2021) ФОРМУВАННЯ ГУМАНІСТИЧНИХ ЦІННОСТЕЙ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ В ОСВІТНЬО-ВИХОВНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 94-97.

[img]
Перегляд
Текст
Нікішина Д., Кулаков Р.С..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Процес становлення сучасного суспільства потребує розвитку національної системи виховання, в основу якої будуть покладені провідні принципи демократизації та гуманізму. Очевидно, що ініціативним суспільним об'єктом має бути людина з великим рівнем свідомості, творчої завзятості, надійності, яка керується у своїй діяльності і поведінці гуманістичними цінностями. Зміст початкової освіти складає основу всебічного розвитку учнів, формування в них мислення, пізнавальних інтересів, оволодіння навичками здобувати знання. В цей період у молодших школярів швидко формуються соціальні, моральні, інтелектуальні якості. В початковій школі учні опановують основними знаннями щодо правил поведінки у соціумі через викладання навчальних дисциплін. Саме у цей період закладається усвідомлення гуманістичних цінностей, що стануть підґрунтям їхньої вдалої соціалізації.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Нікішина Д. Формування гуманістичних цінностей молодших школярів в освітньо-виховній діяльності / Д. Нікішина; наук. кер. Р.С. Кулаков // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 94-97.
Ключові слова: мололдший шкільний вік, освітньо-виховна діяльність, гуманістичні цінності.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 23 Вер 2023 10:51
Останні зміни: 23 Вер 2023 10:51
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11728

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу