Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ СТРЕСОСТІЙКОСТІ В СТУДЕНТСЬКОМУ ВІЦІ

Чичук Ю. та Назаревич В.В. (2021) ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ СТРЕСОСТІЙКОСТІ В СТУДЕНТСЬКОМУ ВІЦІ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 140-142.

[img]
Перегляд
Текст
Чичук Ю., Назаревич В.В..pdf

Завантажити (2MB) | Перегляд

Анотація

Сьогодні як ніколи студенти зазнають стресових ситуацій, тому дослідження проблеми стресостійкості в умовах сучасної реальності стає актуальним. В зв’язку з тим, що студентське життя різниться від шкільного (зміна середовища існування, побудова нових соціальних контактів, прийняття нових соціальних ролей, отримання великого об’єму нової інформації, різноманіття завдань різної складності тощо), студент потрапляє в «нову» реальність, де має проявити себе максимально якісно, що, в свою чергу, може відобразитися на його фізичному та психологічному стані.До «звичних турбот» (лекції, практичні, семінарські заняття, підготовка до сесії, дозвілля тощо) студента, в умовах пандемічної реальності, додалися відсутність «живої» комунікації, освоєння нових інструментів соціальної взаємодії, постійне «віртуальне життя», що впливає на загальний рівень психологічного благополуччя студента. Сучасність диктує нові умови існування, а отже, це потребує від особистості швидкої адаптації до всіх викликів середовища. Загально відомо, що адаптація особистості проходить декілька стадій, які вимагають певних ресурсів особистості, в тому числі, і стресостійкості, адже неочікувані події, швидка зміна умов існування потребують від індивіда прийняття відповідних рішень за короткий проміжок часу.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Чичук Ю. Особливості формування стресостійкості в студентському віці / Ю. Чичук; наук. кер. В.В. Назаревич // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 140-142.
Ключові слова: особистість студента, самовдосконалення, стресостійкість.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 09 Жов 2023 09:41
Останні зміни: 09 Жов 2023 09:41
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11815

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу