Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ЕМПІРИЧНЕ ВИВЧЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ СОЦІАЛЬНО- ПСИХОЛОГІЧНОЇ АДАПТАЦІЇ ДІТЕЙ 6-7 РОКІВ ДО УМОВ НУШ

Шепельчук І. та Кулакова Л.М. (2021) ЕМПІРИЧНЕ ВИВЧЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ СОЦІАЛЬНО- ПСИХОЛОГІЧНОЇ АДАПТАЦІЇ ДІТЕЙ 6-7 РОКІВ ДО УМОВ НУШ. Студентський дайджест, 2021 (Вип.3). с. 144-148.

[img]
Перегляд
Текст
Шепельчук І., Кулакова Л.М..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Аналіз результатів дослідження особливостей соціально-психологічної адаптації першокласників в умовах початкової школи Концепції НУШ показав, що більшість досліджуваних мають середній рівень адаптованості за всіма його компонентами. Сучасні умови навчання мають позитивне відображення на емоційному стані учнів, їхньому енергетичному балансі, працездатності, позитивному ставленні до школи, комунікативній активності, пізнавальній мотивації та рефлексії. Однак умови НУШ, наразі, не вирішують всіх труднощів у процесі адаптації дітей до школи. У представленій вибірці спостерігаються учні, хоч і менша частина, яким важко прийняти шкільні умови навчання. Перспективним напрямом дослідження вбачаємо у з’ясуванні причин проблеми шкільної дезадаптації школярів й розробці практичних психолого-педагогічних рекомендацій та створенні оптимальних умов швидкої та ефективної адаптації школярів початкової школи.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шепельчук І. Емпіричне вивчення особливостей соціально-психологічної адаптації дітей 6-7 років до умов НУШ / І. Шепельчук; наук. кер. Л.М. Кулакова // Студентський дайджест : зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. – Рівне : РДГУ, 2021. – Вип. 3. - С. 144-148.
Ключові слова: НУШ (Нова українська школа), діти 6-7 років, адаптація до навчання, соціально-психологічна адаптація.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 10 Жов 2023 09:29
Останні зміни: 10 Жов 2023 09:29
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/11824

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу