Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК ІНСТРУМЕНТ ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В УМОВАХ ВОЄННОЇ АГРЕСІЇ

Александровська Д.О. та Широких А.О. (2023) ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК ІНСТРУМЕНТ ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В УМОВАХ ВОЄННОЇ АГРЕСІЇ. Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди, 2023. с. 13-15.

[img]
Перегляд
Текст
Александровська Д.,О., Широких А.О..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

У сучасному українському суспільстві військова агресія стала не лише викликом для національної безпеки, але й потужним каталізатором національної свідомості. Цей виклик вимагає не лише міцного оборонного потенціалу, але і вдумливого підходу до виховання молодого покоління. У цьому контексті педагогічна тематика та психологічна діяльність педагога стають важливими аспектами формування національної єдності. Мета статті – розглянути значення військової агресії для національної свідомості українського суспільства та підкреслити роль педагогічної тематики та психологічної діяльності педагога як ключових чинників у формуванні національної єдності.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Александровська Д.О. Освітня діяльність як інструмент формування національної свідомості українського суспільства в умовах воєнної агресії / Д.О. Александровська, А.О. Широких // Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (29-30 листоп. 2023 р м. Рівне) / упоряд. Р. В. Павелків, Н. В. Корчакова. - Рівне : РДГУ, 2023. - С. 13-15.
Ключові слова: Освітня діяльність, національна свідомість, українське суспільство, воєнна агресія.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 37.0 Основні види та принципи освіти
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 17 Січ 2024 09:19
Останні зміни: 17 Січ 2024 09:20
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12334

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу