Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ТРАНСФОРМУВАННЯ СФЕРИ СПРИЙНЯТТЯ СТУДЕНТСЬКОЮ МОЛОДДЮ ОСОБИСТІСНО ЗНАЧУЩИХ ПОДІЙ У ДОВОЄННИЙ ТА ВОЄННИЙ ПЕРІОДИ

Безлюдна В.І. та Люта О.А. (2023) ТРАНСФОРМУВАННЯ СФЕРИ СПРИЙНЯТТЯ СТУДЕНТСЬКОЮ МОЛОДДЮ ОСОБИСТІСНО ЗНАЧУЩИХ ПОДІЙ У ДОВОЄННИЙ ТА ВОЄННИЙ ПЕРІОДИ. Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди, 2023. с. 23-26.

[img]
Перегляд
Текст
Безлюдна В.І., Люта О.А..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Війна докорінно змінила не лише систему суспільних процесів, а й особливості життєдіяльності кожної окремо взятої людини, функціонування її психіки. Закономірно, що інтенсивні зміни відбулися і у сфері самоусвідомлення. Сприйняття людиною свого життєвого шляху як у сьогоденні, так і у його майбутніх перспективах зазнало і продовжує зазнавати постійного травмування жахіттями війни, кризовістю суспільного існування та невизначеністю перспектив. Така ситуація породжує дестабілізацію особистісного ресурсу людини та загрожує збереженню її психічному здоров’ю. Наявність цих тенденцій вимагає проведення психологічних спостережень за змінами, що відбуваються у самосвідомості особистості та сприйнятті нею своєї життєдіяльності, з метою розробки належних програм психологічного супроводу. Метою даного повідомлення є обговорення змін, що відбулися у сприйнятті студентською молоддю особистого подієвого сценарію; трансформування сфери сприйняття значущих подій у своєму житті у довоєнний та воєнний періоди.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Безлюдна В.І. Трансформування сфери сприйняття студентською молоддю особистісно значущих подій у довоєнний та воєнний періоди / В.І. Безлюдна, О.А. Люта // Розвиток національної свідомості та національної ідентичності особистості у воєнний та повоєнний періоди : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (29-30 листоп. 2023 р. м. Рівне) / упоряд. Р. В. Павелків, Н. В. Корчакова. - Рівне : РДГУ, 2023. - С. 23-26.
Ключові слова: сфера сприйняття, студентська молодь, особистісно значущі події, довоєнний та воєнний періоди.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 17 Січ 2024 09:47
Останні зміни: 19 Січ 2024 08:23
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12339

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу