Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ВПЛИВ ВІЙНИ НА ЖИТТЄСТІЙКІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО СТУДЕНТСТВА

Курята Н. та Демчук О. (2023) ВПЛИВ ВІЙНИ НА ЖИТТЄСТІЙКІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО СТУДЕНТСТВА. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 75-77.

[img]
Перегляд
Текст
Курята Н., Демчук О.О..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Одним із провідних факторів, які впливали на прийняття тих чи інших рішень протягом усього повномасштабного вторгнення, яке триває до сьогодні, є життєстійкість людини. Під поняттям життєстійкості слід розуміти вміння людини протистояти стресу, який вона переживає, а також здатність відновлювати свій внутрішній стан після того, як вона пережила події, що травмують. Коротко кажучи, якщо людина має високий рівень життєстійкості, це означає, що, переживши події, які травмують, вона здатна пережити те, що трапилося в її житті, потім, так би мовити, зібрати себе до купи та жити далі. Людина змогла адаптуватися до тих умов, у які вона була поставлена, і, зрештою, після завершення тих чи інших подій вийшла із ситуації ще сильнішою морально, ніж раніше. Мета дослідження полягає в узагальненні існуючих наукових положень щодо визначення «життєстійкості» й розгляду особливості реалізації життєстійкості в умовах війни у сучасних українських студентів.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Курята Н. Вплив війни на життєстійкість українського студентства / Н. Курята; наук. кер. О. Демчук // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 75-77.
Ключові слова: психологія студентів, життєстійкість, умови війни.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 378 Вища освіта. Університети. Підготовка наукових кадрів
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра загальної психології та психодіагностики
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 14 Лют 2024 10:29
Останні зміни: 16 Лют 2024 08:15
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12601

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу