Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

СУЧАСНІ РЕАЛІЇ ТА ЇХ ВПЛИВ НА РОЗВИТОК АГРЕСИВНОЇ ТА ДЕСТРУКТИВНОЇ ПОВЕДІНКИ МОЛОДІ

Павелків В.Р. (2023) СУЧАСНІ РЕАЛІЇ ТА ЇХ ВПЛИВ НА РОЗВИТОК АГРЕСИВНОЇ ТА ДЕСТРУКТИВНОЇ ПОВЕДІНКИ МОЛОДІ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 92-96.

[img]
Перегляд
Текст
Павелків В.Р..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Сучасний світ характеризується стрімким розвитком технологій, швидким доступом до інформації та зростаючою впливовістю соціальних мереж. Ці фактори несуть в собі як позитивні, так і негативні наслідки, зокрема впливають на розвиток агресивної та деструктивної поведінки серед молоді. Розвиток сучасних технологіїпризвів до зміни у соціальному середовищі: соціальних медіа, зміни в комунікації, залучення громадськості. До змін у технологічному середовищі: штучний інтелект, інтернет речей (IoT), кібербезпеки. Це все несе вплив на особистість, що в свою чергу викликає агресивні та деструктивні прояви поведінки у молоді. З одного боку дана поведінка може бути захисною реакцією на обставини і способом виживання або ж втечею від реальності. Однак це не відміняє негативних наслідків які відзначаться як на емоційній сфері особистості, так і в соціальній комунікації. Мета дослідження – здійснити теоретичний аналіз основних причин впливу сучасності на розвиток агресивної та деструктивної поведінки у молоді.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Павелків В.Р. Сучасні реалії та їх вплив на розвиток агресивної та деструктивної поведінки молоді / В.Р. Павелків // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 92-96.
Ключові слова: агресивна поведінка, деструктивна поведінка, психологія молоді.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра вікової і педагогічної психології
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 19 Лют 2024 12:13
Останні зміни: 19 Лют 2024 12:13
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12642

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу