Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

АДАПТИВНЕ ФІЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ ЯК ЗАСІБ КОРЕКЦІЇ ПСИХОМОТОРНИХ ПОРУШЕНЬ У ДОШКІЛЬНИКІВ ІЗ ЗАЇКУВАТІСТЮ

Шишка А. та Юрчук О. (2023) АДАПТИВНЕ ФІЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ ЯК ЗАСІБ КОРЕКЦІЇ ПСИХОМОТОРНИХ ПОРУШЕНЬ У ДОШКІЛЬНИКІВ ІЗ ЗАЇКУВАТІСТЮ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.7). с. 139-142.

[img]
Перегляд
Текст
Шишка А., Юрчук О..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Відомо, що діти дошкільного віку, які страждають на заїкуватість та мають психомоторні порушення, по-різному відстають в розвитку. Це пов'язано з особливостями їх центральної нервової системи, з різними впливами навколишнього середовища, а також з тим, наскільки своєчасно поставлено правильний діагноз і розпочата корекційна робота. Водночас корекція спроможності змінювати свої психомоторні стереотипи, формування ефективних орієнтувально-дослідницьких рухів у дітей відіграє особливо важливу роль в їх адаптації до навколишнього середовища. Проте завдання щодо корекції здатності диференціювати рухи є досить складним і вимагає визначення відповідних психологопедагогічних засад цієї роботи, а його реалізація є важливим науковим і практичним завданням. Мета дослідження – проаналізувати адаптивне фізичне виховання як засіб корекції психомоторних порушень у дошкільників із заїкуватістю.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Шишка А. Адаптивне фізичне виховання як засіб корекції психомоторних порушень у дошкільників із заїкуватістю / А. Шишка, О. Юрчук // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 7. - С. 139-142.
Ключові слова: адаптивне виховання, фізичне виховання, діти дошкільного віку, психомоторні порушення, заїкуватість.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Педагогічний факультет > Кафедра дошкільної педагогіки і психології та спеціальної освіти ім. Поніманської Т. І.
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 27 Лют 2024 09:20
Останні зміни: 27 Лют 2024 10:32
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12698

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу