Інституційний репозитарій
Рівненського державного гуманітарного університету

ВЗАЄМОДІЯ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ І СІМ’Ї ЯК НЕОБХІДНА УМОВА ГЕНДЕРНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ

Андрюшина С. та Джеджера К.В. (2023) ВЗАЄМОДІЯ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ І СІМ’Ї ЯК НЕОБХІДНА УМОВА ГЕНДЕРНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ. Студентський дайджест, 2023 (Вип.8). с. 3-5.

[img]
Перегляд
Текст
Андрюшина С. , Джеджера К.В..pdf

Завантажити (3MB) | Перегляд

Анотація

Сучасна соціальна стратегія України спрямована на забезпечення рівних умов для всебічного розвитку особистості незалежно від походження і статі. У цих умовах виникає потреба у перегляді проблеми гендерних відносин та позбавленні від стереотипних кліше щодо суспільної ролі чоловіка і жінки, що зумовлює необхідність гендерного виховання дітей, починаючи з дошкільного віку, сприяння осягненню ними гендерної ідентичності, орієнтації на паритетні відносини та партнерство у виконанні гендерних ролей, комфортну і демократичну взаємодію з представниками власної і протилежної статі. Потужне виховне значення сім’ї пояснюється тим, що вона є тим першим оточенням, в якому дитина перебуває від народження та засвоює свій перший досвід, що «залишає слід на все життя» і надалі значною мірою обумовлює її поведінку та взаємини з іншими людьми. Мета дослідження – обґрунтувати роль сім’ї у гендерному вихованні дітей дошкільного віку.

Тип елементу: Стаття
Додаткова інформація (бібліографічний опис): Андрюшина С. Взаємодія закладу дошкільної освіти і сім’я як необхідна умова гендерного виховання дітей дошкільного віку / С. Андрюшина; наук. кер. К.В. Джеджера // Студентський дайджест: зб. наук. матеріалів здобувачів вищої освіти. - Рівне : РДГУ, 2023. - Вип. 8. - С. 3-5.
Ключові слова: заклад дошкільної освіти, сім’я, гендерне виховання, діти дошкільного віку.
Тематика (за УДК): 1 Філософія. Психологія > 159.9 Психологія
3 Суспільні науки > 37 Освіта. Виховання. Навчання. Дозвілля > 372 Зміст та форма діяльності в дошкільному вихованні та початковому навчанні. Предмети усіх рівнів навчання та типів шкіл (методика)
Підрозділи: Інститут психології та педагогіки > Психолого-природничий факультет > Кафедра практичної психології та психотерапії
Користувач, що депонує: Unnamed user with username Marchuk
Дата внесення: 13 Бер 2024 12:04
Останні зміни: 13 Бер 2024 12:04
URI: http://repository.rshu.edu.ua/id/eprint/12795

Необхідні дії (обов’язкова авторизація)

Перегляд елементу Перегляд елементу